Tuesday , November 29 2022

Opt persoane dintr-un microbuz rănite ușor, după ce, din cauza vitezei, șoferul a ratat o curbă și a ajuns în șanț

Joi, în jurul orei 10:20, S. Vasile, de 62 ani, dinIaslovăț, a condus un microbuz marca VW, pe DC 42A, pe raza localității Bodnăreni, comuna Arbore, transportând 10 pasageri. La un moment dat, după un sector de drum în curbă, din cauza neadaptării vitezei, conducătorul microbuzului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, a pătruns în șanțul din partea dreaptă a carosabilului și a intrat în coliziune cu un gard.

În momentul în care microbuzul părăsea partea carosabilă a acroșat și un autoturism VOLVO,  în colțul dreapta spate, mașină condusă de un bărbat de 64 de ani din Iaslovăț.

În urma impactului, au rezultat vătămarea ușoară a opt pasageri din microbuzul marca VW, fără a necesita internare medicală.

După producerea evenimentului, conducătorul autoturismului Volvo a părăsit locul accidentului, revenind ulterior în timp ce se efectua cercetarea la fața locului.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține conducătorului microbuzului marca VW,  care nu a adaptat viteza la condițiile de drum (sector de drum în curbă și betonat). La fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor din cadrul ISCTR.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

Vezi si

Elevii Şcolii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava au aflat despre drepturile copiilor printr-un proiect inedit

Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava a implementat proiectul național ”Treptele Drepturilor Copiilor”, în parteneriat cu …