Tuesday , November 29 2022

Opt percheziţii în Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 170.000 de euro

Poliţiştii din Alba au făcut 37 de percheziţii în judeţele Suceava, Neamţ, Alba, Maramureş şi Satu Mare, într-un dosar de evaziune fiscală în comerţul cu lemn, cu un prejudiciu de 766.342 de lei. In judeţul Suceava, au fost opt percheziţii, in localităţile Suceava, Fălticeni, Mălini şi Slatina

perchezitii


Poliţiştii din Alba au făcut ieri 37 de percheziţii în cinci judeţe, printre care şi Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală în comerţul cu lemn, cu un prejudiciu estimat la peste 170.000 de euro. 15 persoane au fost aduse pentru audieri.
În judeţul Suceava, au fost opt percheziţii, localităţile Suceava, Fălticeni, Mălini şi Slatina, restul fiind în Alba, Neamţ, Maramureş şi Satu Mare. Totul a pornit de la o firmă din Alba, care ar fi exploatat şi achiziţionat masă lemnoasă, fără forme legale, pentru care ar fi folosit documente fictive, provenite de la societăţi comerciale de tip „fantomă”. Potrivit unor surse, firma din Alba implicată în acest dosar ar fi SC Alredia SRL Aiud. Prin intermediul acesteia s-ar fi făcut tranzacţiile cu lemn, pentru că ar fi avut comisioane mari la vânzarea spre procesatori.
Potrivit IPJ Alba, iei dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au făcut 37 de percheziţii domiciliare şi au pus în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 760.000 de lei, prin evaziune fiscală.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au efectuat, ieri, 37 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
Percheziţiile au vizat domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane cu domiciliul pe raza judeţelor Suceava (8), Alba (12), Neamţ (11), Maramureş (5) şi Satu Mare (1).
De asemenea, au fost puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni, acestea fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.
În cauza investigată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Alba există suspiciunea că, în perioada 2012 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba ar fi exploatat şi achiziţionat masă lemnoasă, fără forme legale, pentru care ar fi folosit documente fictive, provenite de la societăţi comerciale de tip „fantomă”. Ulterior, marfa ar fi fost comercializată mai multor mari procesatori de material lemnos. Prin aceste operaţiuni ilegale s-ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 766.342 de lei. (C.Z.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …