Thursday , September 21 2023

Opt calificări profesionale cu garanția angajării de 100%, la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava

”Vrem să atragem pentru admiterea la învățământul dual copii valoroși, care să învețe meseriile din oferta noastră de școlarizare, pentru că avem parteneri foarte serioși, cu care colaborăm de ani de zile și care oferă tot felul de avantaje elevilor. Dar cel mai important de știut este că oferim garanția angajării de 100% la finalul celor 3 ani de studiu. Ambro este partenerul nostru de 6 ani, iar acum va angaja a doua generație de dual. Avem dotări moderne, colegiul a trecut printr-o reabilitare completă și oferim condiții optime de studiu, iar oferta noastră pentru învățământul dual este cea mai bogată din județul nostru”, a declarat Maria Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” Suceava.

Admiterea în învățământul liceal se apropie cu pași repezi, iar unitățile de învățământ din județ au început promovarea intensă a ofertei educaționale pentru anul școlar 2022-2023. Dincolo de atractivitatea specializărilor consacrate de la marile colegii, care atrag an de an sute de candidați și o concurență mare, există acea latură a învățământului care asigură angajarea imediată după absolvire, cu beneficii reale, demne de luat în calcul. Este vorba despre învățământul profesional dual, iar în acest an oferta cea mai generoasă și diversificată este la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava.

Absolvenții de gimnaziu pot alege una din cele 8 calificări profesionale din oferta liceului, care totalizează 94 de locuri, și anume electromecanic utilaje și instalații industriale-16 locuri, operator la mașini cu comandă numerică și sudor, câte 15 locuri, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, tinichigiu vopsitor-auto și tâmplar universal-câte 12 locuri, bucătar și comerciant vânzător câte 6 locuri.

”Vrem să atragem pentru admiterea la învățământul dual copii valoroși, care să învețe meseriile din oferta noastră de școlarizare, pentru că avem parteneri foarte serioși, cu care colaborăm de ani de zile și care oferă tot felul de avantaje elevilor. Dar cel mai important de știut este că oferim garanția angajării de 100% la finalul celor 3 ani de studiu. Ambro este partenerul nostru de 6 ani, iar acum va angaja a doua generație de dual. Avem dotări moderne, colegiul a trecut printr-o reabilitare completă și oferim condiții optime de studiu, iar oferta noastră pentru învățământul dual este cea mai bogată din județul nostru”, a declarat Maria Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” Suceava, care a enumerat, printre agenții economici cu care colaborează an de an, firmele Trutzi, Conbucovina, Linda Ecotil, Global Design, Bujor, Sonnenhof, Spartan, Sumec și Palagheanu Joinery.

Învățământul dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional, fiind organizat la inițiativa operatorilor economici interesați, în calitate de potențiali angajatori, asigurând pregătirea practică a elevilor. Elevii din învățământul dual beneficiază de susținere financiară acordată de la bugetul de stat, prin intermediul Programului național de protecție socială ”Bursa profesională”, prin care fiecare elev primește suma de 200 lei. Suplimentar, elevii primesc o bursă de la operatorul economic, cel puțin la nivelul celei acordate din fonduri publice. (Oana NUȚU)

Vezi si

Flutur cere o întâlnire urgentă cu șefii de spitale din județ pentru fluidizarea fluxului de pacienți. ”Spitalul Județean este blocat. Sunt prea multe solicitări din teritoriu”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat joi, 21 septembrie, la inaugurarea unei secții …