Monday , December 5 2022

Opt absenți la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de directori școlari

Proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat s-a desfășurat vineri dimineață în condiții optime, după cum a informat Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava. ”Au absentat 13 candidați, dintre care 5 sunt anunțați în carantină COVID, ei având opțiunea de a susține proba scrisă în sesiunea suplimentară, iar opt candidați au absentat nemotivat. Nu știm dacă dintre aceștia 8 cineva va avea șansa să participe la a doua sesiune de examen, depinde ce motivații au, pentru că au timp să lămurească situația zilele acestea, conform procedurii anunțate de Ministerul Educației”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu. Rezultatele candidaților la proba scrisă urmează a fi trecute în sistem, apoi vor fi făcute publice.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi au vizat capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul reglementările legale din bibliografia de concurs. ”Subiectele au fost foarte dificile, însă avem oameni foarte bine pregătiți. Sâmbătă și duminică se pot depune constestațiile la sediul IȘJ, în intervalul orar 09.00-12.00”, a explicat adjunctul IȘJ Suceava.

Pentru candidații plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie, o sesiune specială a probei scrise. Cinci candidați se află în această situație, ei anunțând în timp util Inspectoratul Școlar Suceava cu privire la situația lor.

La nivelul județului Suceava, sunt vacante 217 posturi de director și 55 de director adjunct, pentru care au fost validați 300 de candidați. În perioada 21-27 octombrie se va face înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și vor fi depuse documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare. Proba interviului se va desfășura în perioada 15 noiembrie-8 decembrie, iar în data de 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale ale concursului. (Oana NUȚU)

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …