Wednesday , November 30 2022

Omul de afaceri sucevean Mihai Aurel Steiciuc a încetat din viață

Cunoscutul om de afaceri sucevean Mihai Aurel Steiciuc, manager al companiei Moldsilva SA, a încetat din viaţă în dimineaţa zilei de luni, 6 aprilie, după o lungă şi grea suferinţă.

În vârsta de 66 de ani, Mihai Aurel Steiciuc – căruia toți prietenii îi spuneau „Sam” – avea afecțiuni cardiace de mai multă vreme iar acestea și-au pus amprenta asupra sa.

Printre altele, îi plăcea să amintească celor care îl cunoșteau – ca un fel de semn al laturii sale ușor nonconformiste și poate uneori boeme, atât de caracteristice oamenilor înzestrați cu o inteligență aparte și cu un bagaj cultural mare – că înainte de 1990 în Suceava erau numai doi oameni (în afară de unii clerici) care aveau barbă: el și cu Mircea Dăneasa.

A absolvit Liceul „Ștefan cel Mare” în anul 1973 și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” în 1978, activând la IRE Suceava ca informatician. Un caracter ca al său, răzbătător și poate mai mult de asta, cu spirit de inițiativă, nu putea rata oportunitățile care s-au ivit după 1990. De aceea, s-a numărat printre primii care au intrat în afaceri, înființând o companie privată – fiind unul din primii „capitaliști” autohtoni de după Revoluție – și apoi, încet, dar sigur propulsându-se spre politică. S-a remarcat prin activismul său în zona liberală, având însă o abordare poate originală și cu siguranță în contradictoriu cu cea a altor lideri indiferent că aveau mai multă sau mai puțină „greutate”. Ceea ce nu i-au știrbit din influență sau din respect, ba dimpotrivă, în felul acesta a știut să își păstreze o anume „aură” printre liberalii suceveni. Consilier local și județean, a făcut un pas în spate din zona administrației abia după 2012, însă cunoscuții și prietenii nu l-au uitat. Dumnezeu să îl odihnească! (D.P.)

 

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …