Friday , May 24 2024

Omul de afaceri austriac Gerald Schweighoffer trage un semnal de alarma privind mediul de afaceri

„C=nd într-un stat nu te po]i baza pe o lege existent\, atunci chiar este dificil. Am avut tot timpul, din punct de vedere al autorit\]ilor locale, un suport foarte bun, dar la Bucure[ti lucrurile sunt din ce în ce mai dificile pentru investitori”, a declarat Gerald Schweighoffer n

Omul de afaceri austriac Gerald Schweighoffer, cel care are în jude]ul Suceava una din cele mai mari investi]ii – o fabrica de prelucrare a lemnului – a tras un semnal de alarma privind mediul de afaceri, în special pe zona care ar putea sa afecteze investi]iile str\ine. De la birocra]ie [i faptul ca multe din autorit\]ile centrale nici nu mai r\spund la scrisori, p=na la nerespectarea, din pucntul de vedere al omului de afaceri austriac, a unor legi date de autorit\]ile rom=ne, au fost subiectele atinse de Gerald Schweighoffer [i care l-au determinat sa spuna ca nerespectarea promisiunilor este aproape la ordinea zilei atunci c=nd discuta la nivel central. „Am avut tot timpul, din punct de vedere al autorit\]ilor locale, un suport foarte bun, dar la Bucure[ti lucrurile sunt din ce în ce mai dificile pentru investitori. Am investit în aceste proiecte de energie verde [i sunt legi care nu se aplic\. La ei, la ministerele din Bucure[ti g\se[ti foarte multe promisiuni, dar de cele mai multe ori nimic nu se înt=mpla în continuarea promisiunilor. De asemenea, scriem adrese [i nu primim niciun r\spuns. Cred ca pentru investitori, atunci c=nd promi]i ceva, trebuie sa respec]i aceste promisiuni. În schimb, din partea autorit\]ilor locale am avut tot timpul suportul necesar, apreciez lucrul acesta [i trebuie sa le mul]umesc, dar daca lucrurile nu se vor schimba în Bucure[ti, vor pierde investitori str\ini”, a declarat, ieri, Gerald Schweighoffer.
Întrebat la ce minister a scris [i nu a primit niciun r\spuns, Gerald Schweighofer a r\spuns, z=mbind, ca „la majoritatea ministerelor”. „În general, po]i sa scrii o scrisoare, po]i întreba ni[te lucruri [i despre certificatele verzi noi discut\m de un an [i jum\tate. Exista o lege în care se spuna ca putem primi trei certificate [i, în realitate, primim doar unul. Am f\cut investi]ii [i ar fi trebuit sa primim deja zece milioane de euro, dar nu lu\m nimic, de fapt. C=nd într-un stat nu te po]i baza pe o lege existent\, atunci chiar este dificil”, a declarat Gerald Schweighoffer. (D.P.)

Vezi si

Flutur anunță proiectul „Adâncata la Autostradă”. Primarul Cucu – un campion care a schimbat din temelii fața comunei

Un regal la Adâncata, cum era de așteptat în comuna campionului Viorel Cucu. Sute de …

No comments

 1. Mai oameni buni ! .Greu sa comentezi ceva despre care n=ai habar . Austriacul nostru a beneficiat din anul 2003 de un contract preferential cu Romsilva – adica fara licitatie – valabil pana in 2013 ( pe vremea mandatului Nastase ) . Consiliul concurentei ar avea multe de spus daca ar fii lasat .Expatriaza profitul prin pret dirijat ( adica in Romania ramane doar sarea la scrumbie ) si o face faultand chiar si patria lui mama , conturile fiind in Cipru , cu regim fiscal limitat . Asa ca , ciocul mic cu marii investitori austrieci . Nici in timpul ocupatiei austro- ungare , cand unii dintre noi au invatat sa foloseasca lingura si furculita , nu ne-a fost mai usor . In spatele ordinii germane s-a ascuns mana lunga a spoliatorilor de tot felul . Asa ca si astazi .

 2. Schweighofer sunt niste austrieci buni care trebuie sa invete Romania ce inseamna Austria.Pentru ca trecutul nostru il stim toti:sclavi!Tigani ne fac tara de rusine!

 3. Eu zic ca Schweighofer sunt niste austrieci cu capul pe umeri care fac o treaba buna.Desigur ca terenul agricol trebuie sa aiba o suprafata sau o treime maca de suprafata decopertata asa cum spune :”Ion c”.
  Insa “bobo”,nu are dreptate!Mai bine pentru noi romanii sau tiganii ca in zilele astea mai multi romi ca romani, ca avem niste austrieci de la care sa ne invete ce inseamna disciplina.

 4. Ce bine ar fi daca s-ar reintoarce comunismul!Sau macar daca ar fi la conducere romani de treaba sau germani!Ca aia sunt oameni adevarati!

 5. Daca ne-ar conduce austriecii am invata si noi ce inseamna sa faci afaceri, daca nu atunci vom ramane ceea ce am fost in istorie, neam de slugi. Cu exceptia unora ca Dinu Patriciu, restul avem numai de invatat de la ei

 6. M-as bucura ca d-nii Schweighofer și Egger sa redea circuitului agricol macar o treime din suprafata decopertata.

 7. e prea figurant austriacul asta,crede ca daca a venit in romania el e printul tuturor asta o spun nu din cele citite ci din cele intamplate,el vrea si imposibilul sa ii aduci o masina in 5 zile de ex,exact cum vrea el,aduce hartie din austri nu poate cumpara aici,la fel cu consumabilele sau anvelopele masinilor

 8. Padurile din Romania au cea mai mare crestere medie/an de biomasa lemnoasa pe picior -cca 5.4mc/an/ha. Au speculat ffff bine acest lucru
  Acesti baieti destepti exploateaza padurile, atat, o transforma in cherestea si nimic mai mult (aceasta are o valoare adaugata mica), o duc la ei acasa si noi le cumparam mobila, valoare adaugata e de 7-10 ori mai mare decat un metru cub de bustean.
  Ce castigam noi????
  La facut cioate ne pricepem si noi!!!!
  In curand vor cumpara si padurile mitropoliei.

 9. Asa-i, dom-le. Ai mata dreptate. Dar am eu o solutie pt. tine si pt prietenii matale de la OMV, banci etc: IA PLECATI VOI ACASA LA MAMA VOASTRA, daca va pute tot aici. E naspa, da ai luat cateva mii de ha de pamant pe aici, de rau ce e, nu?!

  • Eu zic sa nu plece acasa, eu zic sa-si mai aduca niste prieteni, ca oricum romanii sunt niste hoti ordinari, care au devalizat tara asta, asa ca mai bine sa vina niste austrieci sa ne conduca si sa faca putina ordine aici, ca de hotiile romanilor suntem satuli. Macar oamenii astia fac ceva, construiesc ceva, lucruri care se vad, in schimb romanii au furat si au distrus tot in tara asta. O singura intrebare am, domnule Laughing Out Loud: Esti multumit de schimbarile pe care le-a adus Revolutia in tara noastra? Uite-tu cum arata Viena si priveste la Bucuresti, aceeasi diferenta de civilizatie si de mentalitate este si intre austrieci si romani.

  • Dar tu ce ai facut pentru Romania?

  • Ce te priveste pe tine,Ionescu?Baiatul asta:”Adevar” are dreptate!Eu il sustin,iar Ionescu vezi de treaba ta,ca romania a ajuns o tara la care toti strainii se feresc de ea.

 10. ce sa-i faci nu toti iti canta-n struna, ca nemuirea: popescu, flutur si tofan !