Saturday , July 20 2024

Olimpicii și absolvenții de top de la ”Hurmuzachi”, premiați la festivitatea de deschidere a noului an școlar

 Directorul colegiului, prof. Adrian-Nicolae Puiu, a prezentat bilanțul rezultatelor școlare interne și al rezultatelor obținute la olimpiade și concursuri școlare – nu mai puțin de 648 de elevi, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din totalul de 885, au fost recompensați cu premii și mențiuni, pentru că au avut medii generale de peste 9,00, dintre care 78 de elevi au primit Premiul I, 37 cu media generală 10. La olimpiadele și concursurile școlare, elevi de la ”Hurmuzachi” au obținut anul școlar trecut peste 100 de premii și mențiuni. Cu ocazia festivității de deschidere a noului an școlar, conducerea colegiului a recompensat cei patru elevi premiați la faza națională a olimpiadelor școlare și a oferit Distincția Ernst Rudolf Neubauer celor 10 absolvenți care au obținut cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat.

La festivitatea de deschidere a noului an școlar, luni, 11 septembrie a.c., organizată de conducerea Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, elevii care s-au remarcat anul anterior au fost recompensați și aplaudați de toți participanții la eveniment. Directorul colegiului, prof. Adrian-Nicolae Puiu, a prezentat bilanțul rezultatelor școlare interne și al rezultatelor obținute la olimpiade și concursuri școlare – nu mai puțin de 648 de elevi, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din totalul de 885, au fost recompensați cu premii și mențiuni, pentru că au avut medii generale de peste 9,00, dintre care 78 de elevi au primit Premiul I, 37 cu media generală 10. La olimpiadele și concursurile școlare, elevi de la ”Hurmuzachi” au obținut anul școlar trecut peste 100 de premii și mențiuni.

În ceea ce privește rezultatele de la examenul de Bacalaureat, conducerea colegiului a subliniat faptul că acestea poziționează colegiul în topul celor mai valoroase 100 de licee din țară și în primele 5 din județ, cu o medie generală a mediilor de 8,63, o rată de promovare de 99,11%, cu 102 din cei 227 de absolvenți cu medii de peste 9,00 și singurele două medii de 10 din județ, obținute de absolventele Emilia Calancea și Beatrice Juravle. De precizat că cei mai mulți dintre absolvenții promoției 2023 au fost admiși la instituții de învățământ superior, în mare parte conform profilului urmat la liceu.

Tot în cadrul festivității de început de an școlar, au fost marcate alte două momente reprezentative pentru comunitatea școlară de la ”Hurmuzachi” în anul școlar precedent: manifestările prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existență, ce au cuprins o suită de momente științifice, culturale, sportive, desfășurate în perioada octombrie – noiembrie 2022, și activitatea Repere pentru viață desfășurată în săptămâna școala altfel, care a fost distinsă cu premiul de Laureat național la categoria Consiliere și orientare.

Ceremonia a continuat cu recompensarea celor patru elevi premiați la faza națională a olimpiadelor școlare, Matei Sava – Premiul I la Olimpiada de religie- cultul ortodox, Bianca Pătrăucean – Premiul I la Olimpiada de limba germană modernă, Maria Molea – Premiul I la Olimpiada de religie ortodoxă și Giorgio Juravle – Premiul al II-a la Olimpiada de limba italiană modernă, apoi premierea cu Distincția Ernst Rudolf Neubauer a celor 10 absolvenți care au obținut cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Emilia Calancea, Beatrice Juravle, Theodora Elena Bărbuță, Elisa Donisan, Anastasia Moloci, Elena-Doruța Coroamă, Delia Ursescu, Sergiu-Mihai Chelba, Veronica Nistor, Daniela Şcheul. Premierea celor 14 laureați a fost posibilă cu ajutorul Companiei Egger, pentru al cincilea an consecutiv.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea bobocilor, împreună cu profesorii diriginți. (O. N.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …