Wednesday , February 1 2023

Olimpicii internaționali din județul Suceava și profesorii îndrumători, premiați de Ministerul Educației

Rafaela Ecaterina Barac-Bologa și David Palaghianu, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava, și Caterina Beleș, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au fost premiați de Ministerul Educației. Prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct, coordonator al premianților ștefanieni de la Olimpiada Internațională de Astronomie și științele Spațiului pentru Juniori, și prof. Hanna Galecka, coordonator al tinerei de la colegiul humorean premiantă la Olimpiada Internațională de Limba polonă, au fost și ei recompensați în cadrul evenimentului.

Festivitatea de premiere a olimpicilor români medaliați în acest an la competițiile internaționale pe discipline școlare, organizată de Ministerul Educației, a avut loc luni, 12 decembrie, la Opera Națională din București.

Au fost recompensați 123 de elevi, premiați cu 171 de distincții – medalie de aur absolut, medalii de aur/premiul I, medalii de argint/premiul II, medalii de bronz/premiul III, mențiune – la olimpiadele și concursurile internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori). În același timp, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (124), precum și unitățile de învățământ din care provin laureații (70).

”Între cei 123 de elevi premiați se numără și 3 liceeni suceveni, respectiv Rafaela Ecaterina Barac-Bologa și David Palaghianu, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava, și Caterina Beleș, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului. Pe podium, între cei 124 de profesori evidențiați, s-au aflat și prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct, coordonator al premianților ștefanieni de la Olimpiada Internațională de Astronomie și științele Spațiului pentru Juniori, și prof. Hanna Galecka, coordonator al tinerei de la colegiul humorean premiantă la Olimpiada Internațională de Limba polonă”, a transmis Inspectoratul Şcolar Județean Suceava.

Prezentă la eveniment, ministrul Educației Ligia Deca a adresat felicitări tuturor elevilor pentru performanțele deosebite și a transmis mulțumiri tuturor părinților și profesorilor care i-au sprijinit.

Potrivit Ministerului Educației, cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/ concursurile internaționale au fost: 20.000 lei – premiul I absolut (cu punctaj maxim), 15.000 lei – premiul I/medalie de aur, 12.5000 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 10.000 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 6.000 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale/ balcanice (seniori și juniori) sunt: 7.500 lei – premiul I/medalie de aur, 6.000 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 4.500 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 3.500 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii au primit un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii săi/lor. Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ. (Oana NUȚU)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …