Friday , February 3 2023

Olguța Popa, fost director al Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, noua propunere pentru șefia Inspectoratului Şcolar Suceava

In ceea ce-i privește pe cei doi inspectori școlari generali adjuncți, se pare că Alexandra Chirilă rămâne în cărți, mai ales că nu deține carnet de membru de partid, iar experiența ei de 12 ani în Inspectorat cântărește greu în luarea deciziei. Celălalt potențial candidat pentru funcția de adjunct al IŞJ, Ioan Puiu, fostul inspector pentru învățământ primar, acum profesor de handbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava, are șanse să primească funcția, deși numirea sa nu convinge în totalitate 

Preluarea conducerii Inspectoratului Şcolar Județean (IșJ) Suceava de către o echipă nouă de inspectori este un lucru cert, dar nu s-a decis încă cine va face parte din ea. Actuala șefă a instituției, Gabriela Mihai, își desfășoară activitatea în mod normal, așteptând, în același timp, vești de la Ministerul Educației. Zvonurile cu privire la componența echipei ce urmează să preia frâiele învățământului sucevean aduc în atenție un nou nume, care a fost vehiculat zilele acestea în rândul angajaților din sistem. Pentru postul de inspector școlar general este analizată numirea Olguței Popa, fost director al Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, în perioada 2006-2012, actualmente profesor de chimie la același colegiu. Aceasta are recomandări foarte bune și se bucură de aprecierea și respectul colegilor de breaslă, iar experiența sa de director de colegiu este un mare atu.

În ceea ce-l privește pe Grigore Bocanci, directorul școlii Gimnaziale ”Ion Lovinescu” din Rădășeni, primul nume vehiculat încă de acum două săptămâni, nu se știe dacă propunerea sa pentru preluarea conducerii IŞJ Suceava a fost total exclusă, dacă acesta a refuzat numirea, fiind mulțumit de postul pe care îl ocupă, sau poate noul candidat propus este mai potrivit funcției de inspector școlar general.

În ceea ce-i privește pe cei doi inspectori școlari generali adjuncți, se pare că Alexandra Chirilă rămâne în cărți, mai ales că nu deține carnet de membru de partid, iar experiența ei de 12 ani în Inspectorat cântărește greu în luarea deciziei. Celălalt potențial candidat pentru funcția de adjunct al IŞJ, Ioan Puiu, fostul inspector pentru învățământ primar, acum profesor de handbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava, are șanse să primească funcția, deși numirea sa nu convinge în totalitate.

Discuțiile continuă, propunerile se analizează, iar zilele următoare se așteaptă instalarea noii conduceri a IŞJ Suceava, mai ales că în cursul acestei dimineți, la București, ministrul Educației, Monica Anisie, are o întâlnire cu inspectorii școlari generali din toate județele țării, potrivit agendei de lucru postată pe site-ul ministerului.

În cadrul primei videoconferințe cu inspectorii școlari județeni, după preluarea mandatului de ­mi­nistru al Educației, Monica Cristina Anisie, a anunțat că își dorește profesionalizarea managementului școlar, drept urmare intenționează să organizeze ­e­xamene pentru cei care vor să fie inspectori școlari generali, exact ca în cazul directorilor unităților de învățământ. Ultimul concurs pentru inspectori școlari a avut loc în anul 2016, iar pentru mandatele care au expirat au fost numiți interimari. Ministrul Educației a anunțat în cadrul aceleași videoconferințe că în perioada imediat următoare inspectoratele vor fi auditate atât din partea ministerului, cât și de către echipe de audit extern, iar activitatea fiecărui inspectorat și activitatea Caselor Corpului Didactic vor face obiectul unei evaluări. (Oana NUȚU)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …

5 comments

  1. Nu-mi vine să cred că sunteți un ziar care nu verificațice publicați Dna.inspector Chirilă e membru PSD de destul timp.

  2. mă întreb ce surse de informaţii atât de bune aveţi încât să scrieţi că dna. inspector şcolar general adjunct Chirilă nu are carnet de partid? Poate nu-l avea la ea când aţi întrebat-o, că membru PSD, doar ziarul dvs. constat că nu ştie că este.

  3. Doamna directoare, felicitari și ma bucur pentru d-voastră! Aștept ca aceasta propunere sa se materializeze! Un om deosebit cum sunteți și cu experienta didactica care va recomanda merita din plin acest lucru. Va doresc mult succes.!

  4. Drept rasplata ca a stat pe faleza in Falticeni sa stringa semnaturi pentru unsul lui D-zeu. NU este apreciata de colegii de breasla, ci de colegii de partid, PNL.Este consilier local PNL

  5. ce vrajeli, nu are carnet de partid, du-te repede si ia-l.