Saturday , April 20 2024

Olărean nu revine la Primăria Rădăuți, Dîmbu nu poate profesa avocatura la vedere

Curtea Supremă a admis contestația procurorilor DNA și a decis că lotul Dîmbu rămâne sub măsura controlului judiciar încă 60 de zile

dimbu23

Inalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și a desființat încheierea atacată de DNA la Curtea de Apel Cluj. Ca atare, va fi menținută măsura preventivă a controlului judiciar față de Bogdan Bărbuță, Dumitru Dîmbu, Aurel Olărean, Constantin Babiuc, Daniela Prandea și ceilalți inculpați din lotul de magistrați și afaceriști suceveni trimiși în judecată în toamna anului 2014. Avocata Isabela Vega și polițistul de frontieră Constantin Mihai Prelipcean vor rămâne sub control judiciar până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile, au stabilit judecătorii Curții Supreme.
Speranța fostului procuror Dumitru Dîmbu că va putea practica avocatura la vedere și a primarului  suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, că își va putea revendica, pentru ultimele săptămâni de mandat, statutul de edil șef al localității pe care a fost ales să o conducă acum patru ani s-au spulberat.
Anterior acestei decizii, după un an și opt luni de la primele arestări,  Curtea de Apel Cluj a decis luna trecută ca principalii inculpați în cazul denumit generic “lotul Dîmbu” să nu mai fie supuși în niciun fel unor măsuri preventive de control judiciar. In ziua de 21 martie a.c., instanța ardeleană a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpații Bogdan Ilarion Costică Bărbuță, fost judecător la Judecătoria Rădăuți, Dumitru Dîmbu, fost procuror la Tribunalul Suceava, șef al secției de urmărire penală, Aurel Olărean, fost primar al municipiului Rădăuți, Constantin Babiuc, patron al SC Nikodemus Babiuc SRL Rădăuți, Daniela Mariana Prandea, fostă judecătoare la Judecătoria Rădăuți, dar și pentru avocata Isabela Zorica Vega și pentru fostul șef de la Poliția de Frontieră Rădăuți – Constantin Mihai Prelipcean, precum și pentru două inculpate a căror notorietate s-a construit mai degrabă în legătură cu dimensiunea șpăgilor pe care le-au oferit magistraților rădăuțeni, una dintre acestea între timp decedată. Bucuria ieșirii de sub control judiciar a fost manifestă în primul rând din partea primarului suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, care își dorea o revenire în biroul de edil al municipiului, măcar pentru a pune la cale un scenariu de “popire” în sensul acreditat de literatura istorică românească, a celor care nu i-au fost fideli. Decizia Curții Supreme nu îi va permite însă să se întoarcă măcar pentru o zi pe fotoliul de primar al Rădăuțiului, nu îi permite nici să candideze pentru un nou mandat. La fel, fostului procuror Dumitru Dîmbu, devenit avocat, decizia luată la ICCJ nu îi permite să își desfășoare noua activitate decât în limita restricțiilor stabilite de măsura controlului judiciar. (Neculai ROSCA)
-miniștri. Alți parlamentari au depus de asemenea insistențe. Domnul Flutur, care chiar a vrut să mă ajute, nu a reușit. Această suprafață, denumită parc, ar trebui să fie trecută în fondul silvic ca parc, apare și astăzi ca fond forestier în patrimoniul Romsilva. Astfel ne tot învârtim în jurul cozii. Eu sper ca într-o zi această problemă să fie rezolvată și să avemo o zonă modernă și mare de agrement în municipiul Suceava”, a concluzionat Ion Lungu. (Neculai ROSCA)
 

Vezi si

Autoutilitară încărcată cu lemn fără acte, descoperită ca fiind sub sechestru cu ajutorul aplicației ”E-dac”

Folosind  aplicația E-Dac, polițiștii suceveni au reușit sâmbătă dimineață identificarea și imobilizarea un autoturism ce …