Oficialitățile germane venite la turneul de fotbal „Patru regiuni pentru Europa”, primite de Gheorghe Flutur pe aeroportul de la Salcea

6/08/19 ora:6:33am

„Deși nu s-a realizat încă o autostradă între Est și Vest, pe calea aerului este cursa de avion Suceava – Memmingen, care circulă plină. Şi cu această cursă a venit delegația germană care e foarte bucuroasă că a ajuns aici. Sperăm să aducem și oameni de afaceri și investitori pentru parteneriate economice între Bucovina, Germania și Franța”, a declarat Gheorghe Flutur

Noul președinte al regiunii germane Schwaben, Martin Sailer, a ajuns la Suceava cu o cursă aeriană de la Memmingen, alături de membrii delegației din Schwaben, pentru a participa la competiția de fotbal „Patru regiuni pentru Europa”. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit, pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava, pe noul omolog al său care a venit la Suceava unde are loc, zilele acestea, a optsprezecea ediție a campionatului internațional de fotbal pentru juniori „Patru regiuni pentru Europa”. La acest turneu vor participa echipele din județul Suceava, regiunile Schwaben și Cernăuți, din Germania, respectiv Ucraina, precum și din departamentul Mayenne din Franța.

„Săptămâna aceasta suntem gazde noi și avem peste 200 de delegați, reprezentanți politici, noul președinte din regiunea Schwaben, domnul Martin Sailer, care a venit cu o echipă de consilieri regionali din această frumoasă regiune germană. Este și reprezentantul din Mayenne, o regiune la fel de frumoasă, cu o delegație consistentă, precum și cei de la Cernăuți, președintele și guvernatorul regiunii. Cu dumnealor sunt echipe de sportivi, tineri care vor cânta în momentele festive melodii din țările lor și dincolo de asta ne întâlnim să discutăm parteneriate”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că în continuare sunt foarte multe lucruri de rezolvat, în condițiile în care trebuie să fie continuate proiectele deja începute. „Vom discuta (la Palatul Administrativ – n.red.) despre viitoarele parteneriate, pentru că eu cred că merită să continuăm și să ținem legăturile și mai strâns. Aș încheia prin a spune că deși nu s-a realizat încă o autostradă între Est și Vest, pe calea aerului este cursa de avion Suceava – Memmingen, care circulă plină. Şi cu această cursă a venit delegația germană care e foarte bucuroasă că a ajuns aici. Şi sperăm să aducem și oameni de ­afa­ceri și investitori pentru parteneriate economice între Bucovina, Germania și Franța”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Suceava s-a înfrățit cu regiunea Schwaben în anul 1998 și acest parteneriat s-a axat îndeosebi pe o colaborare în domeniul sănătății, a școlilor speciale, a spitalelor de psihiatrie, în domeniul cultural, economic și al universităților. Precizăm că o abordare nouă a avut loc anul acesta odată cu deschiderea primei curse aeriene de la Suceava la Memmingen, trei zboruri pe săptămână urmând a fi efectuate pe această rută cu un avion al companiei WizzAir. La acea dată, cu prima cursă sosise o altă delegație din regiunea Schwabben condusă de cel care fusese până atunci ­preșe­dinte al consiliului regional, Jurgen Reichert. În spiritul unei bune colaborări, Gheorghe Flutur invitase la acel eveniment și conducerea administrativă de la Cernăuți – Ioan Muntean, președintele Consiliului Regional și guvernatorul Mihaylo Pavliuk. (D.P.)