Friday , October 22 2021

Suceava a intrat în scenariul roșu

Începând de astăzi, 27 septembrie 2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, municipiul Suceava și comunele Iacobeni și Rădășeni au intrat sub incidența restricțiilor specifice scenariului roșu. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, cele trei unități teritorial administrative având o incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 locuitori și mai mică de 6/1.000 locuitori. Astfel, în municipiul Suceava, ieri, se înregistrau 529 de cazuri active și o incidență de 3,79 cazuri la mia de locuitori. La Iacobeni erau 11 cazuri, care reprezintă o incidență de 5,01 cazuri/mia de locuitori. La Rădășeni sunt tot 11 cazuri, cu o incidență de 3,29/mia de locuitori. Citiți mai jos LISTARESTRICȚIILOR impuse 

Începând de luni, 27.09.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, municipiul Suceava și comunele Iacobeni și Rădășeni, vor intra sub incidenta scenariului roșu. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, convocat de subprefectul Alexandru Salup. Cele trei unități teritorial administrative au incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1000 locuitori și mai mică de 6/1000 locuitori. În aplicarea așa numitului Scenariu Roșu se iau următoarele măsuri: în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane; organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție; organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție; ; se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Participarea, în toate cazurile mai sus menționate, este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, se permit activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.

În ceea ce privește activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora, aceasta este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00 – 02:00 doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-2.00. La fel, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

În aceste trei cazuri, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-2.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. (D.P.)

 

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …