Wednesday , April 7 2021
Breaking News

OFICIAL: Incendiul de la Prefectură a pornit de la un cablu electric defect dintr-o toaletă de la mansardă

Parterul și primul etaj al Palatului Administrativ au fost puțin afectate de incendiu, fiind posibil ca în perioada imediat următoare, cel puțin spațiile de la nivelul parterului să poată fi reutilizate. S-a stabilit relocarea de urgență a unor spații de la Palatul Administrativ către alte spații pe care le administrează Consiliul Județean (Muzeu și altele), astfel încât activitatea Prefecturii și a CJ să nu aibă de suferit 

Comisia de cercetare de la fața locului, compusă din specialiști IPJ, Poliție Criminalistică, ISU și specialiști pe rețele electrice, a stabilit duminică faptul că incendiul a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Focul s-a extins în zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer și în care se afla o cantitate mare de materiale combustibile (îndeosebi lemn), astfel încât s-a produs o ardere generalizată, într-un timp foarte scurt. Inclusiv vântul puternic a fost factor favorizant în dezvoltarea flăcărilor.

De asemenea, duminică a fost  efectuată o evaluare preliminară a clădirii și s-a observat că parterul și primul etaj sunt puțin afectate. Este posibil ca în perioada imediat următoare spațiile de la nivelul parterului să poată fi reutilizate.

De asemenea, în ședința CJSU s-a stabilit relocarea de urgență a unor spații de la Palatul Administrativ către alte spații pe care le administrează Consiliul Județean (Muzeu și altele), astfel încât activitatea celor două instituții să nu aibă de suferit din acest punct de vedere. (O.S.)

Vezi si

Incendiu puternic pornit de la un coș de fum defect, la o locuință din Plopeni – Salcea (FOTO)

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit în noaptea de marți spre miercuri cu două …

2 comments

  1. Stefan cel Mare

    Toalete electrice??

  2. Faptul este consumat ! Vinovati sunt cei care au decis extinderea spatiilor de birouri fara a lua in calcul pericolul la care supun aceasta cladire de patrimoniu emblematica pentru Suceava ! Sper sa mai existe meseriasi care sa refaca cladirea asa cum a fost odata si poate cu o binemeritata invelitoare din tabla de cupru.