Ofertele educaționale ale liceelor din județul Suceava, într-un Salon virtual organizat de CJRAE

reportersite
3/06/20 ora:7:25am

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE) Suceava a creat, pentru elevii de clasa a VIII-a, un salon virtual în care au adunat toate ofertele educaționale ale liceelor din județ, în condițiile în care Târgul Ofertelor Educaționale din acest an nu a mai fost organizat, în contextul pandemiei de coronavirus.

”Alegerea traseului educațional este un pas foarte important pentru fiecare elev. Un pas ce trebuie sprijinit de familie și îndrumat de specialiști în educație. Un început de drum ce se va dovedi cu suișuri și coborâșuri, cu incertitudini uneori, dar care va părea mai ușor dacă va fi unul făcut în cunoștință de cauză. Este important ca, înainte de a-l face, să te informezi. Să ceri îndrumări, să fii curios și deschis. Profesorii consilieri școlari de la CJRAE Suceava te pot sprijini în startul pe acest drum. Îți pot oferi informații care te vor ajuta să-ți stabilești niște repere, să-ți cunoști caracteristicile personale relevante pentru orientarea în carieră, să-ți construiești un profil vocațional”, este mesajul de promovare a Târgului Ofertelor Educaționale Suceava 2020.

Pe site-ul instituției, la adresa cjraesuceava.com, absolvenții de clasa a VIII-a pot accesa toate informațiile oferite de liceele din județ cu privire la locurile și specializările disponibile pentru admiterea din acest an. Pliantele în format online, filmulețele de prezentare și mesajele transmise de unitățile de învățământ pentru candidații admiterii la liceu din acest an sunt adunate în același loc, pentru un acces ușor la informații, cu scopul de a-i ajuta pe acei elevi care nu s-au decis încă ce drum să aleagă.

Până pe 12 iunie vor avea loc ședințe de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, organizate la unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare. Completarea de către elevi a opțiunilor în fișele de înscriere se va desfășura în perioada 2 – 6 iulie, iar prima repartizare computerizată la liceu va avea loc pe 10 iulie.

Potrivit Inspectoratului școlar Județean Suceava, planul de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021, clasa a IX-a, la învățământul liceal de zi cuprinde 181 de clase, cuprinzând 5.068 de locuri, dintre care 114 sunt alocate pentru romi. Alte trei clase, cu un total de 84 de locuri, sunt puse la dispoziția candidaților interesați de învățământul liceal seral, iar pentru cel cu frecvență redusă au fost aprobate 4 clase, cuprinzând 112 locuri. La învățământul special sunt disponibile 128 de locuri, în 4 unități de învățământ din județ. (O. N.)