Wednesday , September 28 2022

Ofertă cu peste 90% mai mică pe site-urile de recrutare a forței de muncă. Multe firme și-au suspendat activitatea. AJOFM Suceava publică 144 locuri de muncă vacante în Suceava

Cea mai bogată ofertă este pentru persoanele cu studii medii sau experiență în domeniu, fiind disponibile 117 locuri de muncă. Fosta Fabrică de sticlă, preluată de alți administratori, caută 20 de pictori pe sticlă și ceramică, 20 de sticlari, 20 de șlefuitori produse din sticlă, 8 controlori de calitate și 3 tăietori produse din sticlă

Locurile de muncă vacante de la nivelul județului, 144 la număr, au fost publicate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava în data de 17 martie, la o zi după semnarea decretului privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Angajări se fac în domenii precum construcții, industrie, medicină, comerț și chiar industria hotelieră.

Potrivit AJOFM Suceava, pentru muncitori necalificați, există o cerere de 23 locuri de muncă, dintre care 8 în construcții și alte 15 la ambalare produse. Cea mai bogată ofertă este pentru cei cu studii medii sau experiență în domeniu, fiind disponibile 117 locuri de muncă. Fosta fabrică de sticlă, cu sediul în cartierul Ițcani, caută 20 de pictori pe sticlă și ceramică, 20 de sticlari, 20 de șlefuitori produse din sticlă, 8 controlori de calitate și 3 tăietori produse din sticlă. Potrivit unor surse, unitatea ar fi fost cumpărată de niște investitori din afara țării, care acum fac angajări pentru a produce obiecte din sticlă și ceramică.

O societate din domeniul construcțiilor are o ofertă de 10 locuri de muncă pentru zidari, 10 locuri pentru fierari betoniști și un post pentru șef de echipă construcții. Mai sunt vacante câte 5 posturi de lucrător comercial, dulgher, fierar betonist, 4 posturi de mașinist și câte unul de desenator tehnic, bucătar, ospătar, dar și două posturi de croitoreasă.

în domeniul medicinei sunt vacante două posturi de tehnician dentar și un post de medic de familie, iar pentru persoanele cu studii superioare mai sunt disponibile trei posturi, de secretară, economist și inginer constructor.

Ofertă cu peste 90% mai mică pe site-urile de recrutare a forței de muncă

”Sunt activități ce se desfășoară în continuare, chiar și în condițiile stării de urgență. Angajatorii care-și pot asigura protecția salariaților și care știu să gestioneze situația actuală, provocată de răspândirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, își continuă activitatea, ceea ce este îmbucurător”, a explicat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

La câteva zile de la instaurarea stării de urgență în România, oferta locurilor de muncă de pe site-urile de recrutare a scăzut cu peste 90%. Săptămâna trecută, un simplu search pe o astfel de pagină dădea ca rezultat un număr de peste 1.000 de locuri de muncă oferite sucevenilor. Acum nu sunt decât 90 de posturi disponibile, însă o bună parte dintre anunțuri au fost postate de firmele sucevene cu ceva timp în urmă, a căror valabilitate nu e certă, comparativ cu locurile de muncă postate de AJOFM Suceava, care, conform reprezentanților instituției, sunt posturi cu adevărat vacante.

Printre locurile de muncă existente pe site-urile de recrutare se regăsesc multe posturi în străinătate, în Olanda, Grecia, Spania, Germania și Franța, însă în contextul actual, al răspândirii infectării cu coronavirus, care a dus la închiderea multor granițe, este lesne de înțeles că oferta nu este nici sigură, nici atractivă în aceste condiții.

Posturile disponibile la nivelul județului nostru, cele mai multe dintre ele, sunt în domeniul bancar și comerț, IT și transporturi. Punctual, locurile de muncă sunt pentru vânzător în supermarketuri, farmacist, consultant vânzări telecomunicații, agent asigurări, casieri, livrator, agenți distribuție etc. (Oana NUȚU)

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …