Sunday , July 21 2024

Obligatiunile municipale, transformate in credite

N Primarul Lungu se `nt=lne[te la sf=r[itul s\pt\m=nii, la Paris, cu bancherii  de la DEXIA KOMMUNALKREDIT, pentru transformarea obliga]iunilor municipale de 500 de miliarde de lei vechi `ntr-un credit pe cel pu]in 20 de ani

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat ieri c\ la sf=r[itul acestei s\pt\m=ni va pleca `n Fran]a unde, vineri, la Paris, se va `nt=lni cu o parte a conducerii B\ncii  DEXIA KOMMUNALKREDIT Bank AG Viena, pentru a-i convinge pe ace[tia s\ fie de acord cu transformarea obliga]iunilor municipale `n valoare de 500 de miliarde de lei vechi, din care mai sunt de cheltuit 180 de miliarde de lei vechi `ntr-un credit. “Am dori ca acest credit s\ fie pe termen lung, de cel pu]in 20 de ani. Este [tiut faptul c\ din cauza crizei, obliga]iunile nu mai au c\utare pe pia]\. Emiterea unor astfel de obliga]iuni ar `nsemna cheltuieli inutile de circa 50.000 de euro, care, din experien]a altor administra]ii locale nu s-au v=ndut”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
P=n\ acum, din cele 500 de miliarde lei vechi aferente emiterii de obliga]iuni municipale,  au fost cheltuite 320 de miliarde  de lei vechi. Contractul de creditare pentru emisiunea de obliga]iuni municipale a fost semnat pe 16 aprilie 2008, la Suceava, de c\tre [eful administra]iei sucevene, Ion Lungu, [i directorul DEXIA KOMMUNALKREDIT Bank AG Viena, Wolfgang Viehauser, `mprumutul fiind cel mai mare angajat de prim\ria municipiului Suceava `n ultimii ani. (N.R.)

Vezi si

Ordin de protecție emis împotriva unui bărbat din Câmpulung care și-a lovit iubita

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.37, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au fost …