Sunday , February 5 2023

Oana-Elena Pintilei, eliberata din functia de secretar de stat din cadrul Secretariatul General al Guvernului

Marti, premierul Ludovic Orban a semnat noi decizii de eliminare de pesediști puși în funcții înalte la Palatul Victoria. Printre acestia se numara si suceveanca Oana-Elena Pintilei, secretar de stat în cadrul SGG, numita in aceasta functie de Viorica Dancila.

Printre primii pe lista lui Orban a fost Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul SGG. El a fost șoferul și bodyguard-ul lui Liviu Dragnea. În 2012, când Liviu Dragnea a ajuns vicepremier în Guvernul Ponta, de protecția acestuia s-a ocupat Adrian Mlădinoiu ca ofițer SPP. Acesta călătorea în mașina oficială oferită de Guvern lui Liviu Dragnea, în dreapta șoferului, în timp ce liderul PSD stătea pe bancheta din spate. Mlădinoiu a lucrat în SPP din 2009 până în 2015 și înainte a activat în unitatea de elită „Acvila”, aflată în subordinea Internelor, ca „șef grupă”. Mlădinoiu a fost numit în funcția de secretar de stat în SGG în 2017 de fostul premier Sorin Grindeanu.

Totodată, premierul a semnat ordinele de eliberare din funcție pentru alte nume de pesediști. Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat la Ministerul Educației. Este apropiat de Gabriela Firea. Ciprian-Adrian Florescu, secretar de stat în cadrul SGG. Oana-Elena Pintilei, secretar de stat în cadrul SGG.

Reamintim ca saptamana trecuta au mai fost eliberati din functie si ceilalti suceveni care au mai fost numiti de PSD in functii de secretari de stat sau subsecretari de stat in Guvern. Astfel, Tiberius Brădățan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și Eugen Uricec, secretar de stat la Ministerul Mediului, au fost eliberați joi din funcții, prin decizia premierului Ludovic Orban. Ambii au fost numiți de guvernele PSD în aceste posturi. De asemenea, au mai fost eliberați din funcții și sucevenii Daniel-Constantin Coroamă – secretar de stat la Ministerul Apelor si Padurilor, precum și Ioan Cristian Şo­logon – subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …