Tuesday , May 17 2022

Oamenii buni pot face minuni. Într-o săptămână s-au strâns cei 200.000 de euro pentru tratamentul doctoriței de 28 de ani din Câmpulung, bolnavă de cancer

La sfârșitul acestei săptămâni au fost definitivate și documentele de călătorie, iar în zilele următoare Roxana Dirică va fi transferată la o clinică din Israel, unde va începe tratamentul.

Obiectiv a relatat cazul  Roxanei Dirică (28 de ani), medic rezident din Câmpulung Moldovenesc, care a descoperit anul trecut că suferă de o formă rară de cancer de sânge, limfom non-hodgkinian cu celule B mari mediastinal. Au urmat mai multe ședințe de chimioterapie, nenumărate investigații și analize medicale. La doar 28 de ani, toate visele medicului rezident s-au spulberat. Însă o veste bună a venit din Israel. Singura ei speranță este un tratament de ultimă generație, terapie celulară CAR-T, care aduce o rază de lumină în sufletul tinerei doctorițe, precum și al familiei și al logodnicului ei.

Doar că pentru a ajunge la clinica din Israel, tânăra are nevoie de circa 200.000 de euro.

Asociația Licuricii Fericiți din Câmpulung Moldovenesc, care a organizat campanii ample pentru tânărul medic rezident, a anuțat vineri, 14 ianuarie, că  într-o săptămână de la demararea strângerii de fonduri, toată suma necesară tratamentului care îi poate salva viața Roxanei a fost strânsă! La sfârșitul acestei săptămâni au fost definitivate și documentele de călătorie, iar în zilele următoare aceasta va fi transferată la o clinică din Israel, unde va începe tratamentul.

”Mii de donatori de pretutindeni, persoane fizice sau juridice, ați făcut un impresionant scut salvator în jurul Roxanei și i-ați dăruit, cu atâta ardoare, șansa la viață!
Impresionanta mobilizare am resimțit-o în toate demersurile de pregătire a documentelor medicale, pașaport, viză, acord de transport aerian medical astfel încât, în câteva zile, după obținerea acordului Ministerului Sănătății din Israel, Roxana va putea fi transferată la SHEBA GLOBAL HOSPITAL pentru a începe tratamentul salvator. Revenim cu informații din ziua plecării.
Nu există cuvinte suficiente pentru a vă putea mulțumi, fiecăruia în parte și tuturor la un loc pentru dăruire, dragoste, implicare, empatie și lupta alături de Roxana! Suntem copleșiți!
Vă mulțumim până la Dumnezeu și înapoi și ne rugăm cu toții ca Roxana să se facă bine pentru că are multe de dăruit acestei lumi!
Fiți binecuvântați și purtați în suflete recunoștința și minunea salvării unei vieți! #binelenefacebine”, au transmis cei de la Asociația Licuricii Fericiți.

Vezi si

VIDEO – Misiune sub acoperire pentru statul mafiot. Zguduitor reportaj RECORDER despre frăția dintre traficanții de țigări suceveni și instituțiile statului

Jurnaliștii RECORDER au realizat o investigație bazată pe activitatea lui Ionel Cruț, o persoană însărcinată …