Thursday , August 18 2022

O tânără ucraineancă a fost luată cu ambulanța de la Centrul de refugiați din cadrul Școlii ”Miron Costin”

Femeia a leșinat, simțindu-se epuizată după ce a mers pe jos și a stat în frig, iar ambulanța a transportat-o la Spitalul Județean. Zilnic sunt apeluri pentru Ambulanță din taberele de refugiați din județ

 Noaptea trecută, o tânără în vârstă de 18 ani din Ucraina a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, după ce i s-a făcut rău. Aceasta era cazată la tabăra de refugiați din cadrul Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” și se pare că la un moment dat a leșinat. Cei prezenți au sunat la 112, iar un echipaj al Ambulanței a preluat-o și a transportat-o la spitalul sucevean, unde a fost supusă mai multor investigații medicale.

Cadrele medicale sucevene i-au descoperit niște probleme ginecologice mai vechi care se pare că au fost agravate din cauza efortului depus în ultima perioadă, femeia povestind că a mers mult pe jos și a stat în frig, simțindu-se epuizată.

De la izbucnirea războiului din țara vecină, a crescut numărul solicitărilor pentru un echipaj al Ambulanței, mulți refugiați având probleme de sănătate din cauza epuizării.

Zilele trecute, un copil în vârstă de zece ani a fost luat cu Ambulanța din tabăra de refugiați din Vama Siret, medicii descoperindu-i probleme serioase la rinichi, din cauză că a mers o distanță mare pe jos și la temperaturi foarte scăzute. ”Zilnic sunt cel puțin două-trei solicitări din taberele de refugiați din județ. Sunt care, după ce li se pune o perfuzie, li se face un calciu, refuză să mai meargă la spital. Este adevărat că nu se confruntă cu probleme grave de sănătate. În cele mai multe cazuri este vorba despre epuizare fizică. A crescut numărul solicitărilor, de la izbucnirea războiului din Ucraina, dar pentru moment nu este nimic îngrijorător”, a declarat medicul Adrian Săraru, purtător de cuvânt în cadrul SAJ Suceava. (Cristina RUȘTI)


Vezi si

119 infectări cu coronavirus înregistrate joi în județul Suceava. Scade numărul de cazuri în țară

În ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost raportate 119 cazuri de infectare …