Friday , March 1 2024

O tânără ucraineancă a fost luată cu ambulanța de la Centrul de refugiați din cadrul Școlii ”Miron Costin”

Femeia a leșinat, simțindu-se epuizată după ce a mers pe jos și a stat în frig, iar ambulanța a transportat-o la Spitalul Județean. Zilnic sunt apeluri pentru Ambulanță din taberele de refugiați din județ

 Noaptea trecută, o tânără în vârstă de 18 ani din Ucraina a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, după ce i s-a făcut rău. Aceasta era cazată la tabăra de refugiați din cadrul Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” și se pare că la un moment dat a leșinat. Cei prezenți au sunat la 112, iar un echipaj al Ambulanței a preluat-o și a transportat-o la spitalul sucevean, unde a fost supusă mai multor investigații medicale.

Cadrele medicale sucevene i-au descoperit niște probleme ginecologice mai vechi care se pare că au fost agravate din cauza efortului depus în ultima perioadă, femeia povestind că a mers mult pe jos și a stat în frig, simțindu-se epuizată.

De la izbucnirea războiului din țara vecină, a crescut numărul solicitărilor pentru un echipaj al Ambulanței, mulți refugiați având probleme de sănătate din cauza epuizării.

Zilele trecute, un copil în vârstă de zece ani a fost luat cu Ambulanța din tabăra de refugiați din Vama Siret, medicii descoperindu-i probleme serioase la rinichi, din cauză că a mers o distanță mare pe jos și la temperaturi foarte scăzute. ”Zilnic sunt cel puțin două-trei solicitări din taberele de refugiați din județ. Sunt care, după ce li se pune o perfuzie, li se face un calciu, refuză să mai meargă la spital. Este adevărat că nu se confruntă cu probleme grave de sănătate. În cele mai multe cazuri este vorba despre epuizare fizică. A crescut numărul solicitărilor, de la izbucnirea războiului din Ucraina, dar pentru moment nu este nimic îngrijorător”, a declarat medicul Adrian Săraru, purtător de cuvânt în cadrul SAJ Suceava. (Cristina RUȘTI)


Vezi si

Băută, o femeie din Frătăuți a căzut de pe bicicletă și a ajuns în stare gravă la spital

Joi seara, la orele 18:10, Poliția Rădăuți a fost sesizată prin 112, că pe DJ …