Saturday , June 22 2024

O tânără de 19 ani din Dumbrăveni a murit la o lună după ce a devenit mamă

Miercuri, 29 mai 2024, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de Bogdan Curelușă, din Dumbrăveni, despre faptul că marți, la orele 23:50 soția sa, pe nume Curelușă Bianca-Denisa, de 19 ani, a decedat în Spitalul Județean Suceava.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la data de 29 aprilie 2024, tânăra a fost internată la Spitalul Județean Suceava, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de cezariană, dând naștere unui copil perfect sănătos. Pe tot parcursul sarcinii femeia a fost în strictă supraveghere a medicului.

Ulterior, pe 3 mai 2024, atât mama, cât și bebelușul au fost externați, fără a se raporta probleme sau alte riscuri.

În dimineața zilei de 17 mai 2024, fiind la domiciliul din Dumbrăveni, femeia a acuzat dureri în zona femurală stângă, care s-au accentuat, iar pe 19 mai 2024 aceasta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. În urma diagnosticului stabilit de tromboză venoasă, aceasta a rămas internată în unitatea spitalicească.

În data de 24 mai, Bianca-Denisa Curelușă a fost supusă unei intervenții chirurgicale. În continuare starea de sănătate a pacientei s-a ameliorat, fapt pentru care urma să se stabilească data externării. Marți, 28 mai, soțul acesteia a fost contactat telefonic de către medicul de gardă de la Spitalul Județean, care i-a adus la cunoștință faptul că tânăra de 19 ani a intrat în „stop cardio-respirator”, fiind ulterior transferată pe secția ATI. La orele 23:55, medicul de gardă de pe secția ATI a constatat decesul Biancăi-Denisa Curelușă.

Bogdan Curelușă a declarat la Poliție că are dubii cu privire cauzele care au condus la decesul soției, precum și la administrarea sau neadministrarea de tratament post-operator, precum și în legătură cu cauzele amânării intervenției chirurgicale.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Bogdan Curelușă este angajat al ISU Suceava, iar colegii acestuia au transmis un emoționant mesaj de condoleanțe:

”Lui Bogdan, colegul nostru, îi plăcea un citat, pe care l-a postat și pe rețelele sociale – „Să te ții de Dumnezeu. E singura funie care nu se rupe”. N-avea de unde să știe, bietul, cât adevăr conține acest simplu text…
Anul trecut, visul i s-a împlinit și s-a căsătorit cu Bianca. Apoi, acum o lună, fericirea le-a fost completată de venirea pe lume a lui Matias, o frumusețe de băiețel.
Însă, după naștere, Bianca a avut ceva complicații, care s-au agravat fără ca ei să apuce să conștientizeze…
La 19 ani, când abia ridicase ochii spre viață, soția lui Bogdan a plecat dintre noi. I-a lăsat singuri, pe el și pe Matias, doar cu speranța că se vor revedea, cândva.
Chiar dacă nu-și va mai aminti de clipele când mama sa l-a ținut în brațe, Matias va avea un înger păzitor în Ceruri, care îi va veghea drumul în viață. Și lui, și tatălui său…
Plânge colegul nostru înjumătățit, plânge și pruncul său rămas prea devreme orfan… Plângem și noi, camarazii lui, împărtășindu-le durerea…
Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace pe Bianca, iar pe tine, Bogdane, să te întărească!
Și… să nu dai drumul funiei! Niciodată…”, au transmis angajații ISU Bucovina. (O.S.)

 

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …