Saturday , December 3 2022

O suceveancă și copilul ei de șase ani au fost găsiți fără suflare, într-o clădire de la periferia Romei

Cătălina Elena Pânzaru, de 36 de ani, este din municipiul Suceava și a plecat în Italia de aproape zece ani. Femeia a avut o viață grea și în ciuda divorțului și a faptului că a rămas fără un loc de muncă, s-a chinuit să-și crească singură copilul în vârstă de șase ani. ”Am fost 11 frați. Acum suntem zece”, a povestit printre lacrimi un frate al femeii. Familia speră să reușească să aducă în țară trupurile neînsuflețite ale celor doi, înainte de Crăciun

O tragedie fără margini s-a abătut asupra unei familii din municipiul Suceava, care acum, înainte de Sărbători, se pregătește de înmormântare, după ce a aflat că fiica cea mare, în vârstă de 36 de ani, împreună cu nepoțelul în vârstă de doar șase ani au fost găsiți fără viață într-o clădire de la marginea Romei.

Este vorba despre Cătălina Elena Pânzaru și de Francesco, fiul ei, care au fost găsiți într-o cameră care aparține Parohiei San Martino din Velletri și care este gestionată de o asociație umanitară. Tânăra suceveancă lucra ca îngrijitoare de bătrâni, dar se pare că din luna iulie a acestui an a rămas fără loc de muncă și fără locuință, motiv pentru care a cerut ajutorul asociației umanitare respective.

Din declarațiile familiei reiese că aceasta nu a mai răspuns la telefon luni dimineață, motiv pentru care o cunoștință a alertat autoritățile. Din nefericire, când oamenii legii italieni au forțat ușile și au intrat, cei doi au fost găsiți fără suflare.

Angajații de la Medicină Legală intervenind la locul tragediei (foto: Il Messaggero)

Primele investigații arată că în camera în care erau cazați Elena și Francesco se afla o sursă de încălzire pe gaz pe care aceștia o foloseau pentru a se încălzi. În seara de duminică, 13 decembrie, femeia a aprins încălzitorul și se presupune că a adormit cu el aprins. Anchetatorii cred că flacăra s-a stins în timpul nopții, dar gazul a continuat să iasă, iar Elena și copilul ei au murit astfel în somn.

Polițiștii au făcut verificări la fața locului (foto: Il Messaggero)

Procuratura a deschis o anchetă pentru a stabili cauza exactă a decesului și dacă sursa de încălzire avea vreo defecțiune, urmând ca la finalizarea investigațiilor să fie decise și eventuale responsabilități.

Trupurile fără viață ale sucevencei și copilului ei au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata, unde urmează să fie efectuate autopsiile.

Acasă, în Suceava, este o durere de nedescris, cei zece frați fiind înmărmuriți de veștile primite din Italia. ”Am fost 11 frați. Acum suntem zece. Ea era cea mai mare dintre fete. Nu pot să cred că este adevărat, tot sperăm să nu fie adevărat, dar din păcate așa e. O soră de-a mea a ajuns acolo, dar nu vor să-i dea niciun fel de detalii. Ne tot spun să așteptăm, că ne vor contacta ei. Săraca, se chinuia să-și crească singură copilul. Soțul a părăsit-o de mai mult timp. Am plănuit să ne vedem Sărbătorile astea. Mama tare își dorea să venim toți acasă, să ne mai vadă o dată. Tata a murit, săracul, iar mama acum nici nu poate vorbi”, a povestit printre lacrimi Emanuel, unul dintre frații Călălinei Elena Pânzaru.

Familia îndurerată speră că toate formalitățile în legătură cu repatrierea trupurilor neînsuflețite ale celor doi nu vor dura foarte mult, iar Cătălina va ajunge acasă înainte de Crăciun. (Cristina RUȘTI, D.P.)

Vezi si

Ucraina vrea să deschidă în decembrie un punct de control vamal care trebuia finalizat în 2015

Cozile de la punctul de trecere al frontierei Siret – Porubnea continuă să rămână mari, …