Thursday , February 2 2023

O suceveancă a fost premiată la Londra de ministrul Românilor de Pretutindeni pentru implicarea deosebită în comunitate

Suceveanca Alina Balațchi a fost nominalizată pentru Gala “100 pentru Centenar”, eveniment care dorește să identifice 100 de români din zece mari capitale ale lumii, care promovează țara dincolo de granițe  

suceveanca

alinab
Alina Balațchi, un susținător pasionat al culturii și comunității românești din Anglia

Suceveanca Alina Balațchi a fost nominalizată pentru Gala “100 pentru Centenar” și premiată de ministrul Ro­mâ­­nilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, în cadrul unei festivități care a avut loc zilele trecute la Ambasada Ro­mâniei din Londra. Scopul acestei acțiuni este să identifice 100 de români din zece mari capitale ale lumii, ro­mâni care promovează țara dincolo de granițe. “Londra este, iată, cea de-a patra bornă din acest parcurs în care celebrăm excelența românească de pretutindeni. Am pornit acest proiect al MRP, «100 pentru Centenar», știind că avem peste hotare elite, oameni extraordinari care fac cinste României. După Bruxelles, Lisabona, Roma și, acum, Londra, nu pot să spun decât că mă înclin în fața românilor pe care am avut onoarea să îi cunosc. Avem atâția oameni fru­moși, capabili, extraordinari, încât în niciun caz nu ne ajung 100 de premii pentru a le acorda recunoașterea și onorurile pe care le merită”, a declarat ministrul Natalia Elena Intotero.

Printre cei zece români remarcabili premiați la Londra se află și suceveanca Alina Balațchi, despre care toată lumea are doar cuvinte de laudă, ea fiind un susținător pasionat al culturii și comunității românești din Anglia. In peste zece ani de implicare activă în mediul asociativ al comunității românești, a fost prezentă și a coordonat multiple activități inovatoare în sfera socio-culturală, orientate dinspre și către co­­munitatea româ­nească.

Vă reamintim că Alina, împreună cu un grup de români, a reușit să arboreze drapelul României, pe data de 1 Decembrie 2017, la sediul Primăriei din Brent, Londra, fiind, după spusele Alinei, singura și prima instituție britanică în care drapelul României a stat la loc de cinste. “Pe 1 Decembrie, la Centrul Civic Brent, pentru prima dată, a fost arborat steagul României. Stea­gul nostru, în trei culori, a fost înălțat în fața stadionului Wembley, într-o mulțime cosmopolită, într-un sector al Londrei care numără printre rezidenți un număr impresionant de români”, declara la acea dată Alina Balațchi. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Peste un milion de euro în 2022 din taxele, abonamentele și amenzile la parcările publice din Suceava

Viceprimarul Lucian Harșovschi este de părere că „pentru majoritatea sucevenilor parcările cu plată sunt de …

3 comments

  1. Felicitari!

  2. Felicitari Alina. Dumnezeu sa-ti dea sanatate si intelepciune sa promovezi cultura si traditiile tarii noastre. Mult succes draga mea .

  3. Clera Paltinea

    Stima si consideratie pt Alina Balatchi si pt tot ce intreprinde !Toti cei “10 Romani”premiati, sunt un exemplu de comportament civic si professional, pt romanii diasporei.Sa dea Dumnezeu, sa auzim tot mai des numai de romanii care promoveaza Romania !