Saturday , October 16 2021

O suceveancă a donat un rinichi fiului ei, diagnosticat cu insuficiență renală în stadiu terminal

O femeie de 62 de ani din județul Suceava a donat un rinichi fiului său de 35 de ani, diagnosticat cu insuficiență renală în stadiu final. El se afla în program de dializă la Suceava din 2018. Conform ziaruldeiasi.ro, transplantul, efectuat la Iași, a decurs fără probleme.

Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” a realizat în urmă cu câteva zile o intervenţie de la donator viu, mama în vârstă de 62 de ani, din județul Suceava, donând un rinichi fiului său de 35 de ani. Acesta se afla în program de dializă la Suceava încă din anul 2018, după ce a fost diagnosticat cu insuficienţă renală în stadiu final.

Din fericire, mama acestuia a fost compatibilă în urma evaluărilor făcute. De asemenea, nu are probleme de sănătate care să nu îi fi permis să fie donator. „Intervenţia a decurs bine, fără incidente. Cei doi pacienţi vor mai sta internaţi aproximativ două săptămâni”, a precizat pentru ziaruldeiasi.ro conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”.

Anul acesta au fost realizate 27 de transplanturi de rinichi la spitalul ieşean, din care 9 au fost de la donatori vii, majoritatea intervenţiilor de anul acesta fiind făcute în urma prelevărilor de organe de la donatori cadaverici.

Vezi si

Creștere semnificativă a numărului sucevenilor care se vaccinează antiCovid

În cursul zilei de joi, 14 octombrie, 1.567 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Dintre aceștia, …