Tuesday , October 4 2022

O singură ofertă pentru achiziția și montarea roții panoramice din Municipiul Suceava

Depunerea ofertelor s-a încheiat ieri, la ora 15.00. Singurul ofertant este “Întreprinderea Familială Marian Dragoș Bandur”, din Săcele, județul Brașov. Valoarea estimată în documentația de atribuire a roții panoramice este de 5.210.084,03 lei fără TVA.

Ofertele pentru roata panoramică din municipiul Suceava pe care municipalitatea vrea să o instaleze în zona Cetății de Scaun s-au putut depune până miercuri, la ora 15:00, pe SEAP, aspect asupra căruia a făcut trimitere și primarul Ion Lungu în declarația săptămânală de presă din dimineața zilei de miercuri.

Potrivit declarației de participare postată pe SEAP, o singură ofertă a fost depusă la licitația pentru roata panoramică. Este vorba de “Întreprinderea Familială Marian Dragoș Bandur”, din Săcele, județul Brașov, înființată în 2009.

Fiind întreprindere individuală, datele financiare nu erau disponibile pe portalurile de specialitate. Potrivit datelor de pe SEAP, nici în acest an și nici în ultimii trei nu a câștigat nicio licitație deschisă (nici în procedură simplificată) ori vreun concurs de soluții sau concesionări. În schimb, sunt câteva cumpărări directe finalizate pe SEAP, dar valorile nu sunt foarte mari.

La criteriul experienței similare Primăria Municipiului Suceava cerea ofertanților să prezinte lista furnizărilor de produse din ultimii 3 ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor) din care să rezulte că au fost furnizate în conformitate cu normele profesionale în domeniu, produse de natura celui care face obiectul prezentei proceduri, în valoare cumulată de minim 2.000.000 lei fără TVA. Din datele consultate pe SEAP din 2019 până în prezent nu a rezultat însă valoarea respectivă. Este adevărat însă că firmele nu trebuie să aibă neapărat afaceri cu statul sau cu autoritățile publice locale pentru a putea îndeplini condițiile cerute prin fișa de date a achiziției.

Roata panoramică din Suceava înseamnă 0,97 %,din bugetul Consiliului Local pentru anul 2022. O informare în acest sens a fost făcută, miercuri, 13 aprilie, de primarul Ion Lungu. Precizăm că valoarea estimată în documentația de atribuire a roții panoramice era de 5.210.084,03 lei fără TVA.

De altfel, în conferința săptămânală de presă, edilul a remarcat că pe acest subiect s-a creat prea multă vâlvă în mod artificial „Am văzut atâta vâlvă prin oraș creată de oameni care nu sunt cei mai morali să vorbească despre cum cheltui eu banii la Primărie și nu vreau să mai dezvolt subiectul”, a declarat Ion Lungu.  Precizând că în opinia sa este vorba de invidia unor adversari, el a ținut să scoată în evidență exemple de bune practici în sensul amenajării unor roți panoramice. „Până la urmă eu văd că e mai multă invidie, răutate. Am văzut multe orașe din România și foarte multe orașe din vest că au aceste roți panoramice,  am văzut mici Disneyland-uri, nu vorbesc de cele mari, ci de orașe mai mici din Europa care și-au construit Disneyland-uri mai mici, iar noi cumpărăm o roată panoramică”, a explicat Ion Lungu.

Roata panoramică reprezintă un obiectiv important în strategia de turism a municipiului Suceava – în opinia edilului – iar asta alături de alte obiective precum Cetatea de Scaun și de zonele de agrement, precum și de obiectivele religioase și culturale. (D.P.)

Vezi si

4 șoferi reținuți de polițiștii suceveni într-o singură zi

 Duminică în jurul orei 03:20, un bărbat  în vârstă de 28 de ani, din localitatea …

One comment

  1. Roată panoramică de peste 5 milioane lei ne mai trebuie, în rest avem de toate !