Friday , March 29 2024

O singură ofertă la licitația organizată de Spitalul Județean pentru  separarea fluxului personalului medical pe circuit COVID  

O singură ofertă a fost depusă la licitația privind atribuirea contractului de achiziție publică de lucrări având ca obiect “proiectare și execuție de reparații capitale, extindere și dotare acces în Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru separare flux personal medical pe circuit COVID-19”. Este vorba despre oferta depusă de asocierea firmelor BUILDING-PLANTED S.R.L și FBC BUCOVINA DESIGN S.R.L.

Graba cu care vrea cea mai mare unitate sanitară a județului să se „miște” pe această direcție este destul de evidentă în condițiile în care contractul de lucrări va avea valabilitate până de data de 31 decembrie. Practic, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava ia tot mai în serios avertismentele oficialilor de la nivel național cu privire la o eventuală recrudescență pandemică și scoate de la naftalină studiul de fezabilitate al societății Moldproiect de unde rezultă că pentru separare flux personal medical pe circuit COVID-19 la SJU Suceava sunt necesare dotările a căror valoarea este mai bine de dublul celor cu execuția și proiectarea lucrărilor propriu zise. Astfel, dacă valoarea totală, fără TVA, a fost estimată la 605.249,26 lei, doar pentru dotări a fost estimat un necesar de 394.684 lei fără TVA.

Dotările constau în: 30 de dulapuri-vestiar confecționate din oțel, prevăzute cu 6 bare de agățat și șase rafturi; 16 scaune tip bancă pentru sala de așteptare; 4 coșuri de gunoi de colectare selectivă; 4 pubele de materiale infestate cu capacitatea 360 l; 8 containere vestiar cu înălțimea 2,7m; 16 panouri radiante pentru încălzire, care se montează pe tavan; 2 sisteme de uscare/predea de aer cald. Din estimările făcute la nivel de studiu de fezabilitate, containerele vor fi cele mai scumpe dintre dotările pe care SJU Suceava vrea să le facă referitor la fluxul personalului medical pe circuit COVID iar acestea includ transport, montaj, racord la utilități.

Asta în condițiile în care, conform datelor din anunțul de participare simplificat publicat de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, serviciile de proiectare au fost estimate la 39.500 lei fără TVA din care 12 mii lei pentru studii de teren, 7.000 lei pentru documentații suport avize și acorduri, 2.500 lei pentru certificat performanță energetică și audit energetic, 5.000 de lei pentru verificare tehnică a proiectului și 10.000 lei pentru proiect tehnic și detalii de execuție iar 3.000 lei asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor. Cât privește execuția lucrărilor, estimarea a fost pe un total de 143.000 lei fără TVA. Cheltuielile pentru realocarea și protecția utilităților au fost estimate la 20.000 lei fără TVA iar organizarea de șantier a fost estimată la o valoarea de 8.065,26 lei fără TVA. (D.P.)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …