Saturday , January 28 2023

O singură firmă este dispusă să vândă echipamente pentru detecția pierderilor din rețele de apă ale ACET

Cât pierdem pe rețelele de apă, chiar și dacă au fost poate reabilitate? Cum măsurăm și cât de bine pot face experții asta? Ei bine, inclusiv pe cei de la ACET pare să îi preocupe. Poate cam târziu, dar fiindcă tot există finanțare nerambursabilă pentru așa ceva, au accesat-o. Şi au organizat o licitație, dar tocmai luni, la termenul final de depunere al ofertelor, s-a văzut că abia dacă s-a găsit un ofertant. Valoarea estimată este de 1,81 milioane lei fără TVA și cu toate că pentru atribuire trebuie îndeplinit criteriul „cel mai bun raport calitate – preț”, este prea puțin relevant în condițiile în care nu este competiție.

Firma botoșăneană VESTRA INDUSTRY SRL este singura care a depus oferta la licitația pentru furnizarea de echipamente pentru detecția pierderilor de apă, din aria de operare a Operatorului Regional ACET S.A., precum și instalare, punere în funcțiune. Durata contractului este de 22 de luni, dar pentru ceea ce generic este numit „Echipament pentru localizarea acustică a pierderilor de apă prin propagarea sunetelor” (mai exact două unități mobile pentru detecție pierderi apă) intră în calcul și instruirea personalului de exploatare al achizitorului, asistența tehnică pentru întreținere și reparații în perioada de garanție. O unitate mobilă pentru detecția pierderilor de apă presupune – pe lângă autoutilitara inerentă (Motor cu capacitatea minima 90 CP / 70 kW și norma poluare minim EURO 6) – și un sistem pentru prelocalizarea pierderilor de apa prin înregistrarea sunetelor, sistemul care va include echipament pentru localizarea acustică a pierderilor de apă prin nivel de zgomot, echipament pentru localizarea acustică a pierderilor de apă prin propagarea sunetelor, Corelator acustic digital pentru prelocalizarea pierderilor de apă, debitmetru ultrasonic portabil și dispozitiv pentru măsurat grosimea pereților de conductă cu ultrasunete, locator pentru determinarea traseelor de conducte și cabluri îngropate, locator de obiecte metalice îngropate – feroase și neferoase, data logger mobil pentru presiune cap tip Hidrant, calculator tip laptop și imprimantă. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …