Monday , December 5 2022

O parte din manualele pentru clasele I şi a II-a au ajuns la Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava

Aproximativ şase mii de manuale se află în prezent în depozitele ISJ. Până la sfârşitul lunii decembrie şcolile din judeţ vor intra în posesia manualelor pentru clasele I şi a II-a
Inspectoratul scolar Suceava [800x600]


După finalizarea procesului de selecţie şi commandă a manualelor pentru clasele I şi a II-a, proces încheiat în luna octombrie 2014, Inspectoratul Scolar Judeţean a început să primească o parte dintre acestea, aşteptând ca celelalte comenzi să fie onorate cât mai curând pentru ca manualele să fie trimise în şcoli până la jumătatea lunii decembrie.
“In prezent, învăţătorii se ajută de fişe auxiliare pentru a-şi desfăşura orele”, a declarat Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt din cadrul ISJ.
La nivelul Inspectoratului Scolar Judeţean (ISJ) Suceava s-au comandat 18.432 de manuale pentru clasa a II-a, dintre care 6.144 sunt de “Comunicare în limba română”, 6.144 de “Matematică şi explorarea mediului”, iar restul de 6.144 de manuale sunt de “Limbă modernă (engleză)”. De asemenea s-au comandat 17.608 de manuale şi pentru clasa I, dintre care 8.804 sunt de “Matematică şi explorarea mediului”, iar 8.804 de “Limbă modernă (engleză)”, lipsind, însă manualele de “Comunicare în limba română”.
In Depozitul de manuale din cadrul ISJ se află în prezent aproximativ şase mii de exemplare pentru clasele I şi a II-a de felul: Matematică şi Explorarea Mediului pentru clasa I şi a II-a şi Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a, acesta din urmă lipsind la clasa I.
“Dascălii au posibilitatea să folosească orice material auxiliar, atât timp cât elevului i se prezintă informaţiile conform programei, informaţii care, într-un viitor apropiat vor fi testate de examene naţionale”, a completat Mariana Drumea.
Editurile au trimis manualele către tiparniţă şi le vor expedia în fiecare judeţ imediat ce vor fi gata. ISJ speră că seriozitatea acestora să fie maximă pentru că se doreşte ca şcolarii să intre în posesia lor pâna la sfârşitul lunii decembrie. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Situația răniților în explozia de la Burdujeni

Un bărbat, cu arsuri pe 80% din corp, a fost aruncat de suflul exploziei de …