Wednesday , April 17 2024

O parte din artera principala de circulatie a Sucevei va fi asfaltata `n aceasta toamna

Lucr\rile la proiectul cu finan]are european\ de modernizare a unui num\r de 14 str\zi din Suceava, precum [i de `nfrumuse]are a dou\ parcuri [i de schimbare a mai multor sta]ii de autobuz va demara s\pt\m=na viitoare

~n aceast\ toamn\ se va putea asfalta doar o parte din artera rutier\ principal\ a Sucevei [i anume cea `ncep=nd de la ie[irea spre F\lticeni [i p=n\ spre zona de centru a Sucevei. Primarul Ion Lungu a dat ordinul de `ncepere a proiectului ce prevede lucr\ri de modernizare la 14 str\zi, inclusiv cele care alc\tuiesc a[a zisa arter\ principal\ de circula]ie.
Ion Lungu sper\ c\ vremea va fi favorabil\, astfel `nc=t p=n\ la primul `nghe] s\ se `nainteze c=t mai mult cu lucr\rile, iar bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie 1918, {tefan cel Mare [i strada Ana Ip\tescu s\ poat\ fi finalizate. „~ncerc s\ fiu optimist c\ vom recupera `n cea mai mare parte `nt=rzierea de patru luni cauzat\ de contesta]ii. S-ar p\rea c\ vom avea o toamn\ lung\, a[a cum spun meteorologii [i vom face c=t mai multe asfalt\rii”, a explicat [eful administra]iei din re[edin]a de jude], Ion Lungu.
De asemenea, primarul sper\ ca p=n\ la venirea iernii s\ fie modernizat\ [i o mare parte din strada Mitropoliei [i una sau dou\ artere din cartierul Burdujeni sat. ~n ce prive[te asfaltarea p=n\ `n centrul Sucevei, Ion Lungu a spus c\ firmele care au c=[tigat licita]ia trebuie s\ cad\ de acord cu firma care execut\ lucr\rile de reabilitare a centrului Sucevei [i de amenajare a dou\ parc\ri subterane cu privire la modul de amenajare [i de derulare a lucr\rile pentru sensul giratoriu de la Mc’Donalds, adic\ intersec]ia str\zilor Nicolae B\lcescu cu Ana Ip\tescu.
Lucr\rile efective vor demara de s\pt\m=na viitoare. „~n aceast\ s\pt\m=n\ se face organizarea de [antier [i le-am cerut constructorilor, av=nd `n vedere c\ este un consor]iu de firme,  s\ atace lucrarea din mai multe p\r]i. Vom ataca bulevardul principal dinspre F\lticeni spre centrul municipiului, str\zile Mitropoliei, cele din I]cani, respectiv C\pitan Grigore Andrei, Victor Babe[ [i Plevnei. De asemenea, se va interveni la parcurile de la Gara I]cani [i de l=ng\ Prim\ria din Burdujeni”, a mai spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

18 percheziții la Hânțești și Vârfu Câmpului, într-un dosar de braconaj piscicol

Poliţiştii din Botoşani efectuează, miercuri dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, …

No comments

  1. “Ataca lucrarea”, ai? Tiganii de la Flor cred ca pot ca.ca “asfaltul” lor facut in ceaun, asa cum au facut la reparatii… Vedeti voi cand o sa faceti lucrari de mantuiala ca sa va scoateti parleala cu preturile super-mici si vin in control europenii aia care dau fondurile! Pacat de suceveni ca, dupa “atacarea” lucrarilor de catre tigani, se vor alege cu strazi intr-o stare mai jalnica decat sunt acu’! Sa traiasca dom’ primare, ca a dat magraonilor sa mananca si gura lor ceva!