Wednesday , April 17 2024

O pacientă din județul Botoșani, care făcea dializă de mai mulți ani, a fost tratată cu succes la Spitalul Județean Suceava

O echipă multidisciplinară de medici a reușit dezobstrucția venei cave superioare, care îi punea viața în pericol unei paciente din județul Botoșani. La intervenție au participat medici din secțiile de Nefrologie, Chirurgie vasculară și Radiologie Intervențională

 Medicii din cadrul Compartimentului de Radiologie Intervențională de la Spitalul Județean Suceava au tratat cu succes cazul unei paciente în vârstă de 74 de ani din județul Botoșani, inclusă în programul cronic de hemodializă într-un centru din județul Botoșani. Pacienta efectua hemodializă pe un cateter venos central permanent inserat la nivelul venei jugulare interne drepte. ”În urma efectuării unei fistule brahio-cefalice la nivelul brațului stâng în luna aprilie, pacienta a dezvoltat sindrom de venă cavă superioară cu edem facial și edem important la nivelul membrelor superioare. Flebografia diagnostică a evidențiat ocluzia venei cave superioare, drenajul venos realizându-se doar prin colaterale”, au explicat pe pagina de Facebook medicii din cadrul Compartimentului de Radiologie Intervențională.

Echipa multidisciplinară a Spitalului Județean Suceava, formată din medici de pe secțiile de Nefrologie, Chirurgie vasculară și Radiologie Intervențională, s-a mobilizat și a reușit dezobstrucția venei cave superioare, cu remiterea completă a simptomatologiei. De asemenea, a fost asigurată funcționalitatea fistulei arterio-venoase și s-a realizat un alt abord vascular temporar la nivelul venei femurale stângi pentru efectuarea hemodializei până la maturarea fistulei.

Astfel, pacienta se alătură altor 30 de pacienți dializați care au beneficiat până acum de tratament endovascular la nivelul fistulelor arterio-venoase. ”Spitalul Județean Suceava a devenit un centru de referință pentru tratarea problemelor de abord vascular și își exprimă disponibilitatea pentru a primi pacienți din toată regiunea de Nord-Est și nu numai”, au completat reprezentanții Compartimentului de Radiologie Intervențională. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …