Monday , June 21 2021

O noua zona de agrement s-ar putea construi in apropiere de dealul Tatarasi

N `n [edin]a de azi a Consiliului Local Suceava se va dezbate un proiect de hot\r=re privind aprobarea valorilor estimate de proiectant ale acestei investi]ii, ce s-ar ridica la zece milioane de lei
Unul din obiectivele de investi]ii viitoare ale Prim\riei municipiului Suceava este de a dezvolta o zon\ de agrement pe un teren din apropiere de T\t\ra[i. Primarul Ion Lungu a anun]at, ieri, c\ municipalitatea sucevean\ a primit, prin transfer, o suprafa]\ de circa trei hectare pe care urmeaz\ a dezvolta un proiect interesant, destinat agrementului. ~n [edin]a de ast\zi a Consiliului Local Suceava se va supune aprob\rii un proiect de hot\r=re privind indicatorii tehnico-economici [i studiul de fezabilitate pentru zona de agrement T\t\ra[i. Potrivit primarului Ion Lungu, valoarea investi]iei a fost estimat\ de proiectant la suma de 10.087.850 de lei, din care 7.582.030 de lei reprezint\ estimarea pentru construc]ii [i montaj. Deocamdat\, aceste obiective r\m=n valabile doar pe h=rtie, `ntruc=t mai este necesar\ [i identificarea unor surse de finan]are, cel mai probabil fiind externe. „O s\ facem investi]ii minime ca s\ putem punem zona `n func]iune a[a cum este ea ast\zi. Am preferat s\ facem un proiect mai amplu, chiar dac\ este perioad\ de criz\. Ne vom adresa [i la Ministerul Turismului pentru accesarea de fonduri europene”, a decalarat, ieri, `n conferin]\ de pres\, Ion Lungu. Potrivit celor afirmate de edilul [ef al municipiului Suceava, sunt obiective de investi]ii cum ar fi reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzic\, poduri [i pode]e, dot\ri cu b\rci [i hidrobiciclete, un spa]iu administrativ, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea. Se are `n vedere amenajarea de alei [i montarea de b\nci, iluminatul stradal [i decorativ, instalarea unor f=nt=ni arteziene [i amenajarea de spa]ii verzi cu arbori [i arbu[ti, precum [i patru terenuri de sport, un teren de mini-golf [i trei teren de tenis. Potrivit celor afirmate de Ion Lungu, pe o suprafa]\ de 1.000 metri p\tra]i va fi amenajat un loc de joac\ pentru copii. (D.P.)

Vezi si

Un bărbat a fost găsit mort în albia pârăului Soloneț după o partidă de șah cu un vecin

Bărbatul în vârstă de 69 de ani a căzut de pe un pod de fier …

No comments

  1. Vai, ne sufocam de mizerie si haos in orasul asta si ne duceti cu zaharelul.In GEORGE ENESCU strazile sunt groaznice.S-a trantit cate o lopata de pietris in locul santurilor si sparturilor din asfalt ,cica s-au reparat gropile.Acum e plin de mocirla si cand se usuca mancam praf pe paine de la pietrisul si noroaiele nereparate cum trebuie.Strazi numite Aleea Lalelelor,am gasit intr-adevar lalelele sunt cainii si gropile din zona.

  2. Tara arde, bebele se piaptana! iata un nou mijloc de a “atrafe” fonduri pentru viitoarele campanii. Electorale. Bineinteles ca, mai intai se va face un deviz,care va fi aprobat si finantat, care ulterior se va suplimenta, care ulterior se va dubla. Va rezulta o minunata investitie (in conturile apropiatilor), reprezentata in teren de largi alei pavate, ca vai de ele (de firma care o sa ne puna pavele si pe capete, de la Salcea-Veresti, sa traiesti Nea Costica Lungu !), cu banci de lemn, taraboante si fantani din lemn, toate bune sa odihneasca sa care si sa adape pe distinsii alesi locali. Reparati, oameni buni strazile ca asa ceva nu s-a mai vazut niciodata !!!