Thursday , April 18 2024

O nouă serie de elevi a absolvit Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni

La finalul săptămânii trecute, la sediul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni s-a desfășurat Ceremonia de absolvire și înaintare în gradul de sergent major a seriei de elevi mai 2021-martie 2022.

”Acest moment unic din cariera unui militar reprezintă un moment de reflecție asupra timpului petrecut în cadrul Școlii, obstacolelor pe care le-au depășit cu succes, dar și asupra drumului plin de provocări pe care îl vor parcurge de acum.

În cadrul evenimentului, am fost onorați de prezența prim-adjunctului inspectorului general și Șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, general de brigadă Uzlău Liviu”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

În urma centralizării rezultatelor și a clasamentului final, a fost desemnat șef al Promoției martie 2022 Roberto-Gabriel Coca, care a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni cu media 9,59. Roberto a visat încă din copilărie să îmbrace uniforma militară, iar ambiția sa l-a ajutat nu doar să fie admis în cadrul Școlii, ci să și exceleze, remarcându-se printr-un comportament exemplar, perseverență și curaj, după cum explică profesorii săi. La baza aspirației sale a stat ideea de ordine, disciplină și de a lucra în sprijinul cetățenilor.

”Pentru mine perioada de școlarizare a reprezentat un proces de întărire fizică, dar și psihică. Am reușit să îmi însușesc aici, la Școală Militară de Subofițeri de Jandarmi <Petru Rareș> Fălticeni, un bagaj de cunoștințe extrem de important pentru viitorul meu. Acest lucru a fost posibil doar datorită cadrelor care, cu profesionalism, ne-au instruit și ne-au fost alături, iar pe această cale țin să le mulțumesc. Am avut oportunitatea de a cunoaște oameni din toate zonele țării, cu care am devenit mai mult decât colegi, aș putea spune chiar o familie”, a spus absolventul Roberto-Gabriel Coca.

De asemenea, au fost acordate diplome de merit și absolvenților care au obținut cele mai bune rezultate, respectiv sergent major Doina Vârlan și sergent major Marian Iulian Mucilenița. (O. N.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …