O nouă dezbatere academică online, organizată de Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării Suceava

reportersite
25/05/20 ora:11:22pm

Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava, continuă seria Dezbaterilor academice în domeniul comunicării și relațiilor publice, avându-l ca invitat special, în seara de miercuri, 27 mai, ora 18:00, pe prof. univ. dr. Andrei Țăranu, Prodecan al Facultății de Ştiințe Politice din cadrul Şcolii Naționale de Studii Politice și Administrative.


”Prezent în spațiul public, atât în emisiunile televiziunilor și posturilor de radio naționale, cât și în presa scrisă și din mediul virtual, prof. univ. dr. Andrei țăranu este unul dintre cei mai cunoscuți și autorizați politologi români, confirmat prin activitatea sa academică de referință. Tema propusă, Paradigma imagologică a discursului de tip political correctness, urmărește evoluția impactului cultural ce a determinat problematizarea modului de reprezentare socială a grupurilor marginale discriminate în mod tradițional, precum și analiza fundamentelor ideologice ale limbajului și comunicării în acord cu regulile statuate de corectitudinea politică”, precizează organizatorii evenimentului.

Aceștia apreciază că pentru studenții de la specializarea Comunicare și Relații Publice și de la programele de masterat Literatura română în context european și Limbă și comunicare, o asemenea tematică se subscrie unui cadru de cercetare de maximă actualitate, căci facilitează o mai bună înțelegere a discursului contemporan în proiecția diacronică a direcțiilor culturale asumate de lumea occidentală și reflectate în dinamica ipostazierilor mentalului colectiv.

Prima dezbatere organizată în mediul online de către academicienii USV l-a avut ca invitat special pe prof. univ. dr. Marcel Tolcea, de la Universitatea de Vest din Timișoara, care a reușit să adune o audiență numeroasă, formată din studenți și cadre universitare, după cum informează organizatorii. (O. N.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Nelu 25/05/2020 la ora 23:30 -

    Ba academicienilor pe ce lume traiti ? Voi traiti din POMANA la fel ca toti bugetarii parveniti .Nu aveti nici un merit, se simuleaza o asa zisa prosperitata obtinuta din imprumuturi externe dar, voi traiti din pomana exact ca „popii”. Sunteti speciali si…..doar atat la cat de mult oferiti societatii.