Monday , February 6 2023

O nouă creșă ar putea fi construită în Suceava, aproape de Cetatea de Scaun

Primăria Suceava vrea să atragă finanțare pentru o nouă creșă pe care ar urma să o ridice în zona Cetății de Scaun. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința de presă de miercuri, 24 noiembrie, conform cu care demersurile de atragere a finanțării vor fi făcute tot prin Compania Națională de Investiții. „Primăria Suceava are deja aprobată la Ministrul Dezvoltării o creșă și vrem să mai depunem un dosar, pentru că programul de finanțare nu s-a încheiat”, a afirmat primarul Ion Lungu.

În acest scop, el a spus că în ședința de miercuri a Consiliului Local se va face un prim pas pentru înscrierea suprafeței de teren respectivă în Inventarul bunurilor aparținând domeniului privat al Municipiului Suceava. „Avem această preocupare, de a face mai multe creșe, pentru că sunt multe solicitări în acest sens … Am identificat un teren cu o suprafață de 10.000 de mp în zona Cetății de Scaun a Sucevei și vrem să depunem proiect pentru amenajarea unei creșe acolo”, a spus primarul Ion Lungu.

În ceea ce privește locația respectivei suprafețe de teren, aceasta se află pe strada Parcului. Este de precizat că municipalitatea suceveană a obținut deja acordul pentru realizarea unei noi creșe în cartierul Burdujeni, pe un teren de pe cartierul Dealul Mănăstirii. (D.P.)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …