Thursday , November 30 2023

O nouă amânare la licitația de concesionare a parcărilor de la centura Sucevei

Firmele care vor să concesioneze pe 20 de ani parcările de la centura Sucevei mai au încă patru zile la dispoziție, suplimentar față de cât era anunțat ultima oară.

Anunțul licitației a fost publicat anul trecut, dar de atunci licitația a fost amânată de mai multe ori, penultima dată la final de aprilie anunțându-se că termenul de depunere al ofertelor nu va mai fi de 5 mai, cum era preconizat, ci 26 mai. În schimb, zilele trecute, o nouă „Erată” a fost publicată pe SEAP prin care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA – cea care a organizat o licitație de concesiune de servicii în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru parcările situate pe autostrăzile A1, A3, A4, A10, DN2 – VO Suceava, DN65F VOS – VO Craiova, DN1K – VO Brașov – anunța că data finală pentru depunerea dosarelor nu este 26, ci 30 mai. Se anunță o situație destul de tensionată.

Foarte multe clarificări au fost depuse la licitația pentru cele 12 loturi- valoarea totală estimată fiind de 22 de miliarde de lei fără TVA – iar unul din acestea este legat de cele două parcări de pe centura Sucevei. În ce privește concesionarea parcării amenajată pe raza comunei Ipotești, cu acces direct din DN 2 (km 429+500 – 430+200 partea dreaptă), adică sensul dinspre București spre Suceava iar a celei de pe raza comunei Șcheia chiar pe Varianta Ocolitoare DN 2P (la km 8+500 – 9+000, pe partea stângă), valoarea estimată este de aproape 1,5 milioane lei, fără TVA.

De altfel, majoritatea contractelor, inclusiv cel de concesiune de la șoseaua de centură a Sucevei – au durată de 20 de ani (240 de luni), cu o excepție în care durata este de 180 de luni, una în care durata este de 300 de luni iar în alte trei situații fiind vorba de durată de concesionare de 360 de luni. Criteriul de atribuire al contractului va fi „cel mai bun raport calitate – preț” în care prețul ofertei și valoarea redevenței minime anuale au o pondere de 23%, restul fiind legat de criterii calitative desemnate în caietul de sarcini. (D.P.)

 

Vezi si

Aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun, savurată de mii de suceveni (FOTO – VIDEO)

”Este o atmosferă foarte plăcută aici în piață și urmează ca toată luna decembrie să …