Monday , November 28 2022

O noua amânare a trimiterii la judecata pe fond a dosarului lotului Dîmbu

 Curtea de Apel Cluj a decis la termenul de ieri amânarea pronunţării în acest dosar pentru data de 11 februarie a.c.

 DIMBU [800x600]


Curtea de ApelCluj a dispus, în şedinţa de ieri, amânarea cu înca 5 zile a pronunţarii în dosarul 1262/33/2014 în care sucevenii Dumitru Dâmbu, Bogdan Barbuţa, Constantin Babiuc şi Aurel Olărean au fost trimişi în judecata la începutul lunii octombrie a anului trecut de catre procurorii DNA Bucureşti. Dupa o suita de zeci de termene în Camera Preliminară, unde din dosarul de baza s-au desprins alte 14 dosare în care s-au judecat felurite excepţii şi solicitari, se aştepta ca la termenul din 3 februarie a.c. sa se dispuna ieşirea dosarului din Camera Preliminară şi intrarea acestuia la judecarea pe fond.
Dumitru Dâmbu, fost procuror sef Sectie urmarire penala al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, Bogdan Bărbuţă, fost judecator la Judecătoria Rădăuţi, Aurel Olarean, primar suspendat al municipiului Rădăuţi şi Constantin Babiuc, om de afaceri din Rădăuţi aşteptau ca în sfârşit, dupa aproape sase luni de la finalizarea si depunerea rechizitoriului de catre procurori la instanta sa iasa din camera preliminara, institutie statuata de Noul Cod de Procedura Penala si sa intre la judecarea pe fond a cazului. Lucrurile nu s-au petrecut însa conform asteptarilor. După ce timp de aproape sase ore 12 avocati angajati de cei patru suceveni au încercat sa convingă completul de judecată de la instanţa superioară clujeană ca rechizitoriul întocmit de procurorii DNA nu este îndeajuns de bine întocmit, magistraţii au decis să se amâne pronunţarea în cauză pentru ziua de vineri, 6 februarie a.c., mai mult aceştia au invocat chiar şi o excepţie de neconstituţionalitate a  unor prevederi din noul Cod de Procedura Penală, care ar urma să fie analizate de catre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe data de 4 februarie Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat o nouă contestaţie depusă de Serviciul Teritorial Cluj al DNA împotriva unei alte decizii a Curţii de Apel Cluj privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu care privea  pe toţi cei patru inculpaţi. Si cu acel prilej, a fost admisă contestaţia procurorilor DNA şi s-a dispus menţinerea în arest a celor patru suceveni pâna pe data de 8 martie a.c. (Neculai ROSCA)
 
 
 

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …