Friday , February 3 2023

O nouă amânare a introducerii sistemului de sensuri unice în Suceava

Introducerea sensurilor unice în municipiul Suceava se amână sine die. Reamintim că în 2018, Consiliul Local Suceava a aprobat un proiect de hotărâre care prevedea înființarea unui sistem sensuri unice cu o bandă specială pentru transportul public local iar în ianuarie 2021 a fost aprobată finanțarea unui alt studiu de trafic care să stabilească modul în care se poate fluidiza circulația în municipiu cu crearea de sensuri unice și bandă specială pentru transportul public local. Nu este prima dată când mega-proiectul pe care Primăria Sucevei l-a reactivat în 2018 cu privire la sensurile unice pe arterele principale de circulație este amânat. „Nu pot să promit că se introduc sensurile unice. Vom vedea. Vom analiza”, a spus primarul Ion Lungu la ultima conferință de presă de miercuri, 18 ianuarie.

De fiecare dată erau aduse fel de fel de motive: nu este gata centura; nu este gata proiectul cu autobuzele electrice; nu se poate peste noapte deoarece infrastructura stradală trebuie pregătită din timp șamd. Discuția de la ultiuma conferință de presă a venit în contextul în care edilul a anunțat că în luna februarie parcul de autobuze electrice va fi complet. primarul Ion Lungu a declarat că deși „ideea rămâne valabilă”, nu va fi pusă în aplicare până când vor fi îndeplinite cumulativ mai multe condiții. „Cu sensurile unice avem o aprobare de principiu de la Poliție. Ca să introducem sensurile unice trebuie să facem niște modificări la bulevardul principal. Ca să facem niște modificări la bulevardul principal trebuie să accesăm niște fonduri din Programul Operațional Regional. Sunt legate una de alta, dar ideea rămâne valabilă”, a spus Ion Lungu.

Precizăm că în septembrie 2022 primarul Ion Lungu anunța că a fost primit avizul Poliției Rutiere pentru noul studiu contractat cu 750 de mii de lei în 2021, dar că acest aviz conține și foarte multe recomandări cum ar fi că pistele pentru biciliști trebuie să aibă o lățime de minimum un metru pe sens, trotuarele minim 1,2 metri iar la trecerile de pietoni vor fi amenajate refugii în zona de separare a benzilor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …