Tuesday , October 19 2021

O mie de saci de transport cadavre în condiții COVID, cumpărați în ultimele două luni de Spitalul Județean Suceava

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” a achiziționat în ultima perioadă cantități mult mai mari de saci pentru transport cadavre în condiții COVID față de alte perioade. Astfel, dacă în luna iunie cumpărase – potrivit datelor furnizate de SEAP – 150 de saci (10.06.2021), la 20 iulie și spre final de august (27.08.2021) SJU a achiziționat nu mai puțin de 500 de saci. De fiecare dată.

Întâmplător sau nu, de la final de iulie și mai ales august s-a intensificat agitația mediatică referitoare la valul al patrulea. O cantitate similară de saci de transport cadavre nu a mai fost cumpărată de SJU din martie, dar atunci nu exista o specificație clară „transport COVID”, ci doar „transport cadavre”. Nu e mai puțin adevărat faptul că în luna mai, SJU cumpărase 400 de saci transport cadavre – COVID, chiar și așa numărul sacilor pentru transport cadavre COVID din mai și iunie la un loc este cam cât unul din luna iulie sau august.

În aprilie, SJU achiziționase 200 de saci de acest fel. În ianuarie nu fusese nicio achiziție de acest fel, însă în februarie au fost 600 de bucăți achiziționate. Este de remarcat că în ciuda creșterii prețurilor de care se prevalează foarte mulți furnizori, prețul din februarie nu diferă de cel din august. (D.P.)

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …