Wednesday , February 1 2023

O mașină de pompieri s-a răsturnat la Capu Codrului pe un drum care s-a surpat

Pompierii interveneau pentru a stinge un incendiu puternic ce a cuprins o gospodărie din Capu Codrului. Pe timpul intervenției, o autospecială care căra apă pentru a o duce la locul incendiului s-a răsturnat în șanț, după ce un drum comunal s-a surpat sub greutatea vehiculului, probabil în urma ploilor de zilele trecute. Din fericire, nimeni nu a fost rănitincendiu capu codrului 3 iulie 2017 - 1

La data de 2 iulie 2018, la ora 03.30, militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai De­ta­­șamentelor de Pompieri Câm­pulung Moldovenesc și Su­ceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Păltinoasa au intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga locuință, la o bucătărie de vară și la proprietatea învecinată. Incendiul a fost stins la ora 10.20.

Au ars un atelier de tâmplărie pe 30 mp, un depozit de furaje pe 30 mp, un adăpost de animale pe 50 mp, două magazii corp comun pe 50 mp, acoperișul, podul și man­sarda locuinței pe aproximativ 110 mp și circa 10 tone de furaje. S-au degradat tavanul, pe­­re­­ții, tâm­­plăria și instalațiile casei, mobilier, electrocasnice, materiale tex­tile și altele. În incendiu au pie­rit trei vaci și 30 de păsări de curte.incendiu capu codrului 3 iulie 2017 - 2

În jurul orei 06.00, o autospecială a subunității din Gura Humo­rului, care transporta apă pen­tru mașinile de intervenție afla­te la locul incendiului, rula pe o uliță a satului din piatră și pământ și cu o lățime de trei metri. Structura drumului a cedat și s-a surpat din cauza deteriorării în urma ploilor abundente din ultima perioadă. Acest lucru a determinat ca autospeciala să intre în balans și să se răstoarne pe o parte, în afara carosabilului.

Din fericire, cei doi pompieri militari care se aflau în mașină nu au fost răniți. De asemenea, autospeciala a suferit avarii minore. Intervenția nu a fost afectată de acest incident, incendiul la acea oră fiind localizat, iar la fața locului erau prezente încă cinci auto­speciale care au asigurat con­­­­­­tinuitate pentru furnizarea apei și stingerea ultimelor focare.

Flăcările au izbucnit din atelierul de tâmplărie, iar cauza pro­babilă a incendiului a fost efec­tul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect sau neizolat cores­­punzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat o parte a casei de locuit, bucătăria de vară  și gospodăria învecinată, precum și două vaci, un cal, o oaie și 10 păsări de curte. (D.Z.)

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …