Friday , April 12 2024

O mare parte din florile care vor fi plantate în primăvară în Suceava sunt produse în sera proprie a Primăriei

400.000 de flori vor fi plantate în această primăvară pe aliniamentele stradale și în sensurile de giratorii din municipiul Suceava. „Ne dorim ca și în acest an Suceava să fie un oraș al florilor așa că am început încă din toamnă cu plantarea a 40.000 de bulbi de lalele, ce vor înflori și vor înfrumuseța străzile municipiului Suceava în această primăvară”, a subliniat viceprimarul Lucian Harșovschi, în conferința de presă de miercuri. Printre altele, se vor monta stradal ghivece și jardiniere în care vor fi plantate un număr de 10.500 fire de mușcate curgătoare, majoritatea răsadurilor de flori fiind produse în sera proprie.

Despre aceasta din urmă, Lucian Harșovschi a menționat că va fi dată în folosință în jurul datei de 20 martie, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi. „Noua seră a fost construită pe o suprafață de 6.595 mp, pe structură metalică, cu închideri din panouri din sticlă și cu o suprafață acoperită de 1.461,5 mp. Valoarea lucrărilor fiind de 1.952.142,32 lei ^ TVA, bani de la bugetul local, la care se adaugă și costurile utilităților”, a spus Lucian Harșovschi. Potrivit acestuia, este important de reținut faptul că deschiderea serei face posibilă înmulțirea plantelor din semințe și butași, și are o contribuție importantă din punct de vedere economic pentru bugetul local.

Revenind însă la florile care vor fi plantate în acest an, Lucian Harșovschi a mai enumerat: 100.000 de bucăți begonia, 81.000 de bucăți petunia, 50.000 de bucăți crăițe, 25.000 de bucăți cineraria, 20.000 de bucăți dalia și 10.000 de bucăți gazania. (D.P.)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …