Tuesday , January 31 2023

O lege inițiată de senatorul Ioan Stan, prin care liceele agricole trec în subordinea Direcțiilor Agricole, adoptată ieri de Senat

„Întrucât mai ales în zona rurală, aceste licee sunt într-o stare de degradare avansată și mai ales cu baza materiala total insuficientă pentru pregătirea elevilor, este binevenită această trecere în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a declarat Ioan Stan, președintele PSD Suceava 

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, în calitate de inițiator a legii de modificare și completare a Legii Educației Naționale, nr. 1/2011, lege care a trecut luni de Senat în calitate de cameră decizională, a făcut ieri câteva precizări referitoare la această lege. Începând cu data de 1.09.2019 liceele care au exclusiv profil și specializari agricole, instituții publice cu personalitate juridica aflate în subordinea consiliilor locale trec în subordinea direcțiilor pentru agricultura județene și a municipiului București.

„Întrucât mai ales în zona rurală, aceste licee sunt într-o stare de degradare avansată și mai ales cu baza materiala total insuficientă pentru pregătirea elevilor, este binevenită această trecere în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În lege mai este prevăzut faptul că direcțiile de agricultură județene în colaborare cu inspectoralele școlare județene asigură și coordonarea disciplinelor tehnice și practicii de specialitate a liceelor agricole.

Se face referire în lege la funcționarea și organizarea liceelor agricole, dar mai ales faptul că finanțarea liceelor se realizează din venituri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a Ministerului Educației Naționale cât și din venituri proprii sau prin parteneriate publice private”, a arătat senatorul PSD Ioan Stan. (O.S.)

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …