Friday , October 22 2021

O învățătoare din Gura Humorului, printre ”Creatorii de Educație” din România

Selecția Națională ”Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului CRED, s-a încheiat cu desemnarea câștigătorilor ediției 2021. Învățătoarea Cristina Loredana Cobzuc, de la școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, este unul din cei 50 de cratori de educație premiați în cadrul ediției din acest an, pentru proiectul ”Proiectează-ți viitorul”.

În cadrul acestui proiect, 35 de elevi au construit un circuit de iluminat simplu și clădiri din diverse materiale, dar s-au ocupat și de proiectarea lor, construirea prototipului și, mai apoi, prezentarea invenției. Potrivit învățătoarei, caracterul activităților a fost unul interdisciplinar, urmărind competențele lingvistice, cele de logică și raționament, de identificare a materialelor necesare și realizarea prototipurilor prin aplicații practice. Produsul final al proiectului a fost o expoziție în care elevii și-au prezentat propriile creații – orașul viitorului.

Generația 2021 a ”Creatorilor de Educație” cuprinde 50 de învățători și profesori valoroși, care predau cu drag și multă implicare, și promovează o educație cu bucurie, adaptată nevoilor copiilor și vremurilor de astăzi. Prin selecția Creatori de Educație organizatorii și-au propus să cunoască și să facă cunoscuți cât mai mulți profesori care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și de a descoperi lumea în care trăim.

”Creatori de Educație” reprezintă, în același timp, și o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată în modul în care sunt valorificate competențele și calitățile fiecărui elev, atât în clasă, cât și în afara acesteia. (O. NUȚU)

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …