Saturday , December 3 2022

O humoreancă a rămas fără 3.500 de lei,după ce i-a fost furat din poşetă cardul şi o hârtie pe care avea trecut PIN-ul

O femeie din Gura Humorului a reclamat faptul că i-a fost furat dintr-o poşetă un card şi o foaie pe care avea trecut PIN-ul u poliţiştii au stabilit că din contul femeii autorul a sustras suma de 3.500 de lei, urmând să fie făcute investigaţii pentru prinderea autorului

Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată cu privire la faptul că din locuinţa părţii vătămate Doina V., de 58 ani, din localitate, dintr-o poşetă, cineva i-a furat un card de la BCR pe care aceasta avea suma de 3.500 lei. Din cercetările efectuate de poliţişti, aceştia au stabilit că în data de 7 mai 2013, victima şi-a lăsat în casă, într-un dormitor, poşeta în care avea două carduri bancare şi codurile acestora scrise pe o foaie.
Ulterior, în data de 11 mai 2013, verificând interiorul poşetei a constatat faptul că unul din cele două carduri şi foaia cu codurile PIN, îi lipsesc. După primele verificări la faţa locului şi din discuţiile purtate telefonic cu reprezentanţii unităţii bancare, s-a constatat faptul că în două zile au fost efectuate operaţiuni de retragere numerar, fiind extrasă suma totală de 3.500 lei de pe cardul furat. Doina V. a declarat faptul că ea personal nu a efectuat nici o operaţiune de extragere de pe acest card. Cercetările sunt continuate de agenţi pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu înscrie codurile PIN ale instrumentelor electronice de plată pe suprafaţa card-urilor bancare sau pe bilete de hârtie care să fie păstrate în imediata apropiere a acestora, astfel de practici facilitând extragerea facilă a sumelor de bani în cazul unui furt. (C.Z.)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …