Tuesday , November 28 2023

O firma cu patru dosare de faliment in carca va reabilita drumul Ostra-Brosteni

N ieri a fost anun]at\ oficial firma c\reia i s-a atribuit contractul pentru refacerea drumului dintre cele dou\ localit\]i n Consiliul Jude]ean Suceava, prin Direc]ia Jude]ean\ de Drumuri [i Poduri, a atribuit aceast\ lucrare SC EUROSTRADE COMPANY SA Frasin, chiar dac\ `mpotriva firmei din Frasin sunt depuse patru cereri de deschidere a procedurii de faliment, pentru datorii nepl\tite [i pentru emitere de bilete la ordin f\r\ acoperire n valoarea total\ a lucr\rilor este, conform anun]ului de inten]ie, de 685. 735 lei n EUROSTRADE a fost singura firm\ care a licitat pentru acest proiect [i a c=[tigat pentru c\ s-a angajat s\ efectueze lucrarea cu un pre] mai mic cu 75 de lei dec=t estimarea ini]ial\ a valorii contractului

De la o zi la alta, devine tot mai greu de `n]eles care sunt criteriile `n baza c\rora se ob]in bani publici `n urma procedurilor de atribuire de lucr\ri organizate de Consiliul Jude]ean Suceava, prin structurile din subordine.
Cel mai recent exemplu `l constituie anun]ul de atribuire  publicat ieri pe site-ul e-licita]ie.ro, prin care Direc]ia Jude]ean\ de Drumuri [i Poduri Suceava, din cadrul Consiliului Jude]ean, a decis atribuirea lucr\rilor de refacere a Drumului jude]ean DJ 177A, km. 30^00 – 37^00, Ostra –  Bro[teni, `n vederea aducerii la stadiul tehnic ini]ial firmei SC EUROSTRADE COMPANY SA Frasin. Valoarea total\ a lucr\rilor este, conform anun]ului de atribuire, de 685. 735 de lei, cu 75 de lei mai pu]in dec=t estimarea ini]ial\ a valorii contractului.
N-ar fi nimic neobi[nuit `n aceast\ afacere, dac\ firma EUROSTRADE ar fi “u[\ de biseric\”.
Statistica dosarelor aflate pe rol la Tribunalul Suceava privind solicit\rile de deschidere a procedurilor de insolven]\ sau faliment arat\ `ns\ exact contrariul. ~mpotriva SC EUROSTRADE COMPANY SA Frasin au fost deschide `ncep=nd cu anul trecut, nu mai pu]in de patru ac]iuni prin care se solicit\ falimentul firmei, pentru neplata datoriilor fa]\ de partenerii de afaceri [i bugetul de stat.
N ~nv=rteli cu bilete la ordin f\r\ acoperire, pe filiera EUROSTRADE – Drumuri [i Poduri – Auto Oil Distribution 2000 Bosanci
Cel mai recent dosar `naintat instan]ei `n care se cere falimentul firmei din Plutoni]a – Frasin, a fost deschis de SC Auto Oil Distribution 2000 Bosanci, `n luna august a acestui an. Firma din Bosanci a livrat c\tre SC „Drumuri [i Poduri” SA Suceava, al c\rui ac]ionar unic este Consiliul Jude]ean. carburant. Societatea ce apar]ine Consiliului Jude]ean Suceava avea de încasat o suma de 300.000 de lei de la compania de construc]ii EUROSTRADE care a efectuat în ultimii ani mai multe lucr\ri de infrastructur\ în diferite zone ale jude]ului Suceava, la fel ca [i cei de la „Drumuri [i Poduri”. Pentru a se „echilibra” din punct de vedere financiar fa]a de cei de la societatea administra]iei jude]ene, cei de la EUROSTRADE Company au emis un bilet la ordin în data de 4 mai a.c., în suma de 300.000 de lei, av=nd scaden]a în data de 5 iulie 2010.
La pu]in timp dupa emiterea biletului la ordin, cei de la SC Drumuri [i Poduri SA Suceava au girat cu acesta în contul m\rfurilor livrate de c\tre Auto Oil Distribu]ie 2000 SRL Bosanci. Cu alte cuvinte, a fost vorba de o cesiune de crean]a în vederea stingerii unor debite, firma din Bosanci urm=nd sa î[i recupereze contravaloarea m\rfii livrate la SC Drumuri [i Poduri SA Suceava de la EUROSTRADE Company SA Frasin.
Numai c\ la data scaden]ei, adica în ziua de 5 iulie a.c., cei de la Auto Oil Distribu]ie 2000 s-au dus la BCR unde au depus pentru decontare biletul la ordin. Acesta însa a fost refuzat la plata de c\tre BCR pe motiv ca „în contul pl\titorului este o lipsa totala de disponibil”. V\z=nd ca firma EUROSTRADE “nu mai are disponibil în contul” de la BCR, cei de la Auto Oil Distribu]ie 2000 nu au mai stat mult timp pe g=nduri [i au cerut Judec\toriei din ora[ul Gura Humorului s\ investeasca biletul la ordin cu formula executorie. La mijlocul lunii iulie, instan]a humoreana a acceptat cererea firmei din Bosanci, f\r\ alt\ cale de atac. Urm\torul pas al celor de la Auto Oil Distribu]ie 2000 ca s\ î[i recupereze banii a fost cererea de deschidere a procedurii de  faliment `mpotriva  SC EUROSTRADE Company SA Frasin.

N Patru dosare de faliment `n doi ani, niciunul rezolvat
Cazul Auto Oil nu este unul singular. Pe parcursul anului trecut, `mpotriva SC EUROSTRADE COMPANY SA Plutoni]a – Frasin, au fost depuse alte trei cereri de deschidere a procedurii de faliment `mpotriva firmei din Frasin. Astfel, `n dosarul 4825/86/2009 `mpotriva societ\]ii a fost depus\ cerere de deschidere a procedurii de faliment de c\tre SC Ambient Service SRL Suceava. ~n dosarul 4224/86/2009 SC O]elinox SA a cerut de asemeni falimentul firmei din Plutoni]a – Frasin. ~n dosarul 2975/86/2009 chiar OMV Rom=nia `n calitate de creditor a cerut falimentul SC EUROSTRADE COMPANY SA Plutoni]a – Frasin.
Este drept c\, p=n\ `n acest moment, niciunul din cele patru dosare de faliment instrumentate `mpotriva firmei EUROSTRADE nu a ajuns `n faza de deschidere a procedurii de insovlen]\, informa]ie confirmat\ chiar de Doina Munteanu, reprezenta firmei Accer Lichidator IPURL, care a fost recomandat\ s\ se ocupe de falimentul firmei din Frasin, `n cazul `n care acesta vai fi declan[at prin hot\r=re judec\toreasc\. ~n condi]iile `n care Consiliul Jude]ean a “`ntins o m=n\” firmei de la Plutoni]a, oferind o gur\ de oxigen  pentru a o scoate din impasul financiar `n care a intrat. Nu este exclus ca societatea pe ac]iuni cu belele s\ re`nvie ca pas\rea phoenix `n perioada urm\toare, l\s=nd uitate belele financiare `n care intrase atunci c=nd nu g\sea `n]elegere la distribuitorii de lucr\ri din jude].


N Cine conduce firma EUROSTRADE
EUROSTRADE COMPANY SA are sediul `n satul Plutoni]a, ora[ul Frasin.  `n camera trei a unui  apartament de la num\rul 364. Conform ultimelor date `nregistrate la Registrul Comer]ului, data de expirare a sediului este 19.10. 2010, conform unui contract de comodat dat=nd din 19.10.2005. Dac\ informa]iile de la Registrul Comer]ului sunt corecte, `nseamn\ c\ firma care a c=[tigat procedura de atribuire pentru refacerea drumului jude]ean Ostra – Bro[teni, nu are `n acest moment un sediu social, conform legii.
Cine sunt ac]ionarii la aceast\ societate, rezult\ din `nscrisurile depuse la Oficiul Registrului Comer]ului – Pintilie – Dan Rusu, ca [i fondator, de 41 de ani,  din Gura Humorului, are o cot\ de participare la beneficii/pierderi, de 47%.  Ciprian Corneliu C`rdei, de 37 de ani, din Gura Humorului, de]ine de asemenea o cot\ de participare la beneficii/pierderi, de 47%. Ion Tudor Gem\naru, de 38 de ani, din Gura Humorului, de]ine 2% din ac]iuni. Doina Rusu, de 30 de ani, tot din Humor,  de]ine 2% din ac]iuni iar Violeta Rusu, de 39 de ani, din Suceava, are [i ea controlul pentru 2% din ac]iunile firmei EUROSTRADE COMPANY SA Frasin. Administratori ai firmei sunt Pintilie Dan Rusu [i Ciprian Corneliu C`rdei. Cenzori sunt au fost numi]i Vasile Andrevici din Ca[vana, Marcela Moro[an din Gura Humorului [i Tudor Ion Gem\naru. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului …

No comments

 1. Atentie sunt TEPARI

  Fara numar se stie ca e firma lu Flitur si de aia pot da tepeeeee

 2. DE CE NU SPUNETI CINE SUNT SEFII DE LA FINANTE CARE-I TIN IN BRATE SI MAI ALES DE CE? STITII SAU LATRATI ASA LA LUNA ?

 3. Vorbiti fara sa aveti habar de realitati . Or fii cei de la Eurostrade in diverse proceduri – nu neaparat frauduloase – cauzate de neincasarea unor sume de la lucrari executate pentru buget si care i-au determinat sa emita bilete la ordin cu diferita scadente . Cine s-ar fii gandit ca statul nu plateste cu anii ? . Ca nu sant usa de biserica , ca dealtfel mai toti agentii economici care vor sa reziste intr-o economie hibrida socialisto- capitalista , este alta treaba . La urma urmei conteaza daca reusesc sa refaca drumul cu banii pe care s-au angajat . Restul , vorbe si rautati politice . Adica sculati-va voi ca sa stam noi .

 4. rusine, suceveni nu erati asa. treziti-va odata!

 5. HOTI BANDITI TEPARI

 6. e cumplit ce-au facut cu judetul asta! Dar o sa-i voteze bizonii iar. Le da mici, scoate OO pocaitii, vine Lungu cu saracimea, Balan , Fodoreanu cu securoii, astialalti n-au candidati si uite asa Flutur, Lungu si lor trec in secolull viitor. Prosti mai santem. Iarta-ne Doamne, da’ ne meritam soarta!

  • Corect e tot ce spui tu.
   O natie de idioti, dintre care cei mai multi s-au adunat la Suceava

 7. Si Dl Gheorghe Flutur controleaza 100% firma din umbra;)

 8. inca o teapa. oare cat le mai trebuie? ce Dumnezeu fac cu atati bani?

 9. NU uitati limbile jegoase de ieri.Alea arata clar ca vaporul se duce-n adancuri! Noi o sa stam pe mal si o sa radem. Oricum ne-au furat tot, macar sa ne delectam cu dezastrul. O sa plateasca ei, n-aveti grija.

  • Corect. Limbi jegoase, imputite, dar pe parale. Nu multe, dar parale. O sa dispara, sunt niste gandaci vremelnici

 10. Flutur e terminat. Daca face asemenea greseli de incepator sunt doua variante:
  1. ori stie ca nu mai are nici o sansa si atunci baga mina pina la cot in tuhalul cu parale;
  2. Tuterii de sub el au simtit inaintea lui ca e terminat, nu-l mai asculta si trag cu nesimtire ultimele tunuri, stiind ca tot el o sa le deconteze.
  Altceva nu poate fi. Adios, prefacutule! Sper sa nu mai auzim multa vreme de tine.
  P.S. A, ba da, poate fi si varianta no. 3: e mai slab decit am crezut noi.

 11. ati mai scris de penalii de la Eurostrade. S-a intamplat ceva dupa aia?! NU! ASTIA SUNT BIDOANELE LOR. VOI NU STIATI! oricum, e bine ca mai spuneti cate ceva despre mafia astora.

 12. foarte tare! va dati seama cate fac de astea indivizii de la CJ? Fura cu o suta de maini. Sper sa plateasca nemernicii astia o data! oricum, oamenii au inceput sa se prinda ca trebuie alungati cu strigaturi. Fluture, ai sa primesti ce-ai dat: tepe, tepe, tepe.