Wednesday , February 1 2023

O fetiță de 8 ani, nevăzătoare, din Cornu Luncii, a murit după ce a căzut pe scările Liceului Special din Târgu Frumos

O fetiță nevăzătoare de opt ani, de loc din Cornu Luncii – Suceava, a decedat ieri dimineață la Spitalul de Neurochirugie Iași. Ea a fost internată duminică, când a căzut pe scările Liceului Special Moldova din Târgu Frumos, de la etajul al II-lea, relatează Ziarul de Iași.
Fetița era elevă în clasa pregătitoare fiind nevăzătoare. Inspectoratul Şcolar și Polița fac cercetări în acest caz. Sunt vizați pedagogul care era de serviciu și directorul unității școlare.
Polița a deschis un dosar de urmărire în acest caz. Contactați telefonic, reprezentanții Inspectoratului Şcolar Județean Iași au menționat că deocamndată nu există un rezultat al anchetei, însă sunt efectuate cercetări încă de la prima oră a dimineții. „De la prima oră am fost într-o comisie de cercetare în școală pentru o cercetare preliminară a ceea ce s-a întâmplat la Liceul Special din Târgu Frumos. Sunt în acest moment două comisii care își desfășoară activitatea, comisii de verificare. Este vorba de o comisie care este orientată spre cercetarea disciplinară a pedagogului care răspundea de fetiță ieri în intervalul de timp în care s-a întâmplat accidentul, iar a doua comisie este orientată spre cercetarea disciplinară a directorului unității de învățământ”, au menționat reprezentanții IŞJ Iași.
În ceea ce privește concluziile, reprezentanții Inspectoratului școlar Județean nu se pot pronunța încă, subliniind că „deocamdată demersul este în desfășurare”. De asemenea, la întrebarea dacă sunt camere de supraveghere, reprezentanții Inspectoratului au declarat că „există camere de supraveghere, a fost înregistrat episodul și este pus la dispoziția celor care efectuează cercetărea”.
Fetița de 8 ani era internată la Târgu Frumos alături de alți doi frați, toți având probleme de vedere. (O.S.)

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …