Tuesday , May 28 2024

O femeie sărmană și fără carte, mamă a cinci copii, convinsă de medici și de asistenți sociali să-și lege trompele uterine. Familia are nevoie de ajutor

Femeia din Mitocu Dragomirnei a născut zilele trecute al cincilea copil. Soțul, și el fără școală, lipsește de acasă cu lunile și nu reprezintă niciun sprijin pentru familie. Copiii sunt la mila vecinilor și a Primăriei din Mitocu Dragomirnei

Asistenții sociali au convins o mămică din Mitocu Dragomirnei să-și lege trompele uterine pentru a nu mai rămâne însărcinată, femeia aducând pe lume, zilele trecute, al cincilea copil, în condițiile în care se descurcă foarte greu, depinde de ajutorul constant al Primăriei Mitocu Dragomirnei și al oamenilor de bine.

Se pare că femeia nu are școală, nu știe să scrie și să citească, iar soțul este mai mult plecat. Bărbatul lipsește de acasă cu lunile, nu știe nimeni pe unde își petrece timpul, cert este că nu se implică în creșterea celor cinci copii și nu se preocupă ca aceștia să aibă ce mânca sau lemne să se încălzească. Cei doi au împreună doi băieți în vârstă de 13, respectiv cinci ani, două fete în vârstă de opt și nouă ani, iar acum mai au încă o fetiță în vârstă de doar câteva zile.

Medicii suceveni au consiliat-o, împreună cu asistenții sociali, și după operația de cezariană i-au legat trompele, femeia nemaiputând acum să rămână din nou însărcinată. ”Am vorbit la spital să-i lege trompele uterine și mă bucur că mama a conștientizat. Medicii au colaborat excelent. Însă mama se va întoarce acasă și cum vremea s-a răcit, este nevoie urgentă de lemne de foc”, a explicat Nicoleta Daneliuc, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Chiar dacă mama nu are școală, femeia are grijă de cei mici și toți merg la școală sau la grădiniță. ”Primăria a ajutat această familie, de fiecare dată, iar cu primarul din Mitocu Dragomirnei avem o relație excelentă. Colegii mei de la departamentul Urgențe vor merge pe teren și vor colabora cu Primăria în acest sens. Important este că nu va mai rămâne însărcinată”, a completat Nicoleta Daneliuc.

Femeia va fi externată în cursul acestei săptămâni, împreună cu fiica sa, iar acasă o așteaptă ceilalți patru micuți, lăsați în această perioadă în grija unei vecine. Familia are nevoie de lemne pentru că iarna se apropie, dar orice ajutor pentru cei cinci copii este binevenit. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Municipiul Suceava, conectat la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă

Cinci municipii reședință de județ au fost conectate la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de …