Friday , May 24 2024

O femeie în vârstă de 36 de ani, însărcinată în luna a treia, a murit la sfârșitul săptămânii la Spitalul Județean

Femeia nici nu bănuia că suferea de cancer cu multiple metastaze. Se pare că totul a plecat de la o aluniță ruptă în urmă cu ceva ani. Acasă, în comuna Grănicești, a lăsat un soț îndurerat și o fetiță în vârstă de trei ani

La începul săptămânii trecute, Gianina Hrițcu, în vârstă de 36 de ani, din satul Românești, comuna Grănicești, a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, acuzând dureri foarte mari de cap. Gianina H. era însărcinată în trei luni și a pus durerile de cap și stările de vomă pe seama sarcinii, hotărând să consulte un medic doar atunci când a simțit că nu mai poate.

Cadrele medicale au rămas șocate când după un Computer Tomograf au descoperit că femeia avea foarte multe metastaze în cutia craniană. Se pare că pe fondul tensiunii arteriale crescute, pacienta a făcut și hemoragie intracraniană. S-a decis de urgență întreruperea sarcinii și administrarea unui tratament de urgență pacientei, în încercarea de a-i salva viața. După cum reiese din declarațiile soțului, se pare că Gianina avea de mulți ani dureri de cap, dar nu a consultat niciodată un medic. Ba mai mult, femeia și-a rupt din greșeală o aluniță care, deși au trecut câțiva ani de atunci, nu s-a vindecat niciodată, supurând în permanență. Medicii suceveni au concluzionat că pacienta suferea de un melanom în metastază.

Melanomul este o formă de cancer de piele, declanșată de melanocite. Mai exact, melanomul apare în urma creșterii necontrolate a melanocitelor, care se răspândesc în mod anormal în țesuturile vecine. Cu toate că nu este cel mai comun tip de cancer de piele, melanomul este cel mai periculos, cele mai multe decese cauzate de cancerul de piele având la bază melanomul. Persoanele care au peste 50 de alunițe pe tot corpul prezintă risc crescut de melanom. De asemenea, și alunițele cu o formă ciudată ori care își schimbă forma și textura indică o predispoziție pentru acest tip de cancer de piele. De aceea, este indicat controlul în mod regulat la medicul dermatolog.

Gianina H. a fost duminică condusă pe ultimul drum de familie și prieteni, lăsând în urmă un soț îndurerat și o fetiță în vârstă de doar trei ani.

Oamenii din satul Românești-Grănicești vorbesc despre decese neașteptate la persoane tinere, la ei în zonă în ultima vreme, deoarece în urmă cu două săptămâni a murit o femeie în vârstă de 40 de ani, după ce a suferit un accident vascular pe fondul tensiunii arteriale crescute. Femeia avea , se pare, probleme cardiologice, dar nu urma niciun tratament, în ambele cazuri fiind vorba despre femei foarte bolnave care nu erau în evidența vreunui medic specialist pentru afecțiunile de care sufereau.

Cadrele medicale sucevene recomandă controale de rutină periodice pentru că multe afecțiuni nu dau simptome, iar pacienții ajung la doctor când este prea târziu. ”Recomandăm pacienților să meargă la medicul de familie din timp pentru orice simptome de boală, pentru a evita agravarea. Abordarea ”lasă, că dacă îmi este mai rău, mă duc la Urgențe” nu este benefică. Uneori nici medicii nu te mai pot ajuta, dacă este prea târziu”, a transmis medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Au demarat lucrările de renovare energetică a Spitalului Clinic Județean

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru renovarea …