Friday , August 19 2022

O femeie din Hantesti, internata cu arsuri grave in urma unei explozii. Medicii de la Spitalul Judetean o vor transfera la Brasov, dupa ce colegii de la sectiile de Arsi de la Iasi si Bucuresti au refuzat sa o primeasca

arsi

O femeie de 33 de ani, din Hantesti, care a suferit arsuri într-o explozie, azi dimineaţă, produsa in propria casa, a reusit cu greu sa fie transferată într-un spital specializat în îngrijirea pacienţilor cu arsuri pentru că nu ar mai fi nicăieri un loc liber.

 

Femeia în vârstă de 33 de ani a fost rănită într-o explozie produsă în casa ei, în localitatea Hănțești din județul Suceava, în această dimineață. Femeia are arsuri de gradul 1 și de gradul 2 pe 40% din suprafața corpului.

Ea a fost transportată la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Judetean Suceava, unde a fost stabilizată. Medicii au început imediat demersurile pentru a o transfera la un spital sau o clinică specializate în arsuri, dar au primit răspuns, atât de la Iași, cât și de la București, că nu sunt locuri disponibile.

Conform Digi 24, la Iași pot fi tratați doar pacienți care au arsuri pe cel mult 20% din suprafața corpului.

În aceste condiții, la Direcția de Sănătate Publică Suceava a avut loc o ședință, pentru a găsi o soluție în cazul femeii rănite în explozie.

Medicii suceveni au primit, in cele din urma, acceptul de a transfera pacienta la o clinică din Brașov specializata in pacienti cu arsuri.

Vezi si

Angajații Spitalului Județean care au stat mai mult de zece zile în concediu trebuie să se testeze Covid când revin la muncă

S-a luat această decizie din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid. Reprezentanții DSP avertizează …