Wednesday , March 29 2023

Individ arestat pentru că a obligat o femeie să-i dea 20.000 de lei, șantajând-o cu poze compromițătoare

Femeia, din Câmpulung Moldovenesc, a reclamat la Poliție în ultima zi a anului trecut că un bărbat de 33 de ani a amenințat-o și a șantajat-o cu niște poze în care ea apare în posturi compromițătoare. Speriată, aceasta i-a dat individului, în trei tranșe, suma de 20.000 de lei. Deși a primit banii, șantajistul a trimis pozele prietenului femeii. Polițiștii au făcut percheziții acasă la bărbatul de 33 de ani, un mai vechi “cunoscut” de-al lor, nu l-au găsit și l-au dat în consemn. Săptămâna trecută acesta a fost prins în P.T.F. Borș, pe când încerca să iasă din țară. A fost adus la Câmpulung și arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de “șantaj” și “violarea vieții private”

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, polițiștii judiciariști au reușit probarea activității infracționale a lui  Lafontain Petru Ferdinand, de 33 de ani, dispunând reținerea și ulterior arestarea pentru 30 de zile a acestuia pentru acte de hărțuire și șantaj.

Pe 31 decembrie 2022, o femeie din municipiul Câmpulung Moldovenesc a depus o plângere la Poliția din localitate, prin care arăta că a fost constrânsă prin amenințări cu acte de violență și publicarea de imagini compromițătoare, de către  Lafontain Petru Ferdinand, să-i dea suma de 20.000 lei, pe care aceasta i-a plătit-o în trei tranșe.

De asemenea, bărbatul  a trimis mai multe fotografii în ipostaze indecente cu  femeia prietenului acesteia, folosind un cont de pe o aplicație informatică.

Pe 21 ianuarie 2023, în baza mandatelor de percheziție domiciliară solicitate de către unitatea de parchet și emise de Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, fiind ridicate mai multe telefoane mobile de pe care pot fi administrate probe și dispozitive sau medii de stocare a datelor electronice pe care pot fi memorate fișiere electronice compromițătoare pentru persoana vătămată, fotografii, alte înscrisuri sau bunuri care au servit la săvârșirea infracțiunilor.

Lafontain Petru Ferdinand nu a fost găsit la domiciliu, acesta sustrăgând-se cerce­tărilor, iar polițiștii au emis un mandat de aducere pe numele său și au solicitat darea în consemn prin procedurile judiciare specifice.

Joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18:00, bărbatul de 33 ani a fost depistat pe sensul de ieșire din țară în P.T.F. Borș, de unde a fost adus sub escortă la  Poliția Câmpulung Moldovenesc. Față acesta s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind  prezentat Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Bărbatul de 33 ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava cercetările fiind continuate de către polițiști sub supravegherea și coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenescsub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „șantaj” și „violarea vieții private”.

Polițiștii atrag atenția asupra acestui tip de infracționalitate și recomandă eventualelor victime să sesizeze de îndată autoritățile în vederea dispunerii măasurilor legale care se impun.

De asemenea, trebuie spus faptul că  Lafontain Petru Ferdinand este un cunoscut mai vechi al polițiștilor câmpulungeni, acesta fiind în trecut implicat în mai multe furturi, tâlhării și violențe. (O.S.)

 

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …