Tuesday , June 25 2024

O femeie de 49 de ani, transferată de la Spitalul Bacău cu hemoragie uterină masivă, a fost tratată cu succes la Spitalul Județean Suceava

Pacienta a fost supusă unei intervenții de embolizare, urmând să fie externată. Tot mai multe paciente apelează la embolizarea uterină pentru tratarea fibroamelor, evitând astfel intervenții chirurgicale complexe care presupun anestezii generale

 Spitalul Județean este tot mai solicitat pentru rezolvarea cazurilor complexe din alte județe, zilele acestea fiind transferați pacienți din județele limitrofe cu diferite probleme de sănătate, ceea ce transformă unitatea spitalicească suceveană într-o adevărată unitate regională.

O pacientă în vârstă de 49 de ani, din județul Bacău, a ajuns marți la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, fiind transferată din Bacău cu o puternică hemoragie uterină, provocată pe fondul unui cancer de col uterin. Femeia a fost preluată de medicii din cadrul departamentului de Radiologie Intervențională, unde i-a fost oprită hemoragia, urmând ca până de Anul Nou să fie externată.

”O pacientă de 49 de ani cu metroragii pe fond de neo col uterin, din Bacău, a fost tratată cu succes, prin embolizare. Abordul vascular a fost de pe braț și intervenția a durat 30 de minute. Mâine va fi externată și va putea începe tratamentul bolii de bază”, a declarat medicul radiolog intervenționist Cătălin Lulciuc (foto).

După cum reiese din declarațiile medicilor intervenționiști suceveni, a crescut în ultima perioadă și numărul pacientelor care au tratat fibroamele uterine prin embolizare, evitându-se astfel o intervenție chirurgicală complicată care presupune anestezie totală.

”O pacientă în vârstă de 36 de ani a fost îndrumată de către medicul său ginecolog să apeleze la embolizarea fibromului uterin pentru că nu întotdeauna histeroctomia este soluția. Înainte de embolizare, fibromul avea 11.59 centimetri lungime și 9.88 centimetri lățime, iar după embolizare s-a redus la 5.34 centrimetri lungime și 5.83 centimetri lățime. Ne bucurăm când colegii noștri medici ginecologi apreciază și recomandă embolizarea, o metodă terapeutică minim-invazivă, fără cicatrici, fără anestezie generală, iar principalul avantaj – uterul rămâne intact”, au explicat reprezentanții departamentului de Radiologie Intervențională Suceava. (Cristina RUȘTI)

sursa foto: Facebook/drlulciuc

Vezi si

De o săptămână, pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna este ținta unui atac al unor hackeri

Contul de facebook al Mănăstirii Dragomirna  a fost spart de hackeri care au pus în …