Wednesday , February 1 2023

O femeie a murit strivită de remorca unui tractor

O femeie de 35 de ani, din Zamostea, care își ajuta soțul să încarce grâu în saci, a murit după ce a fost strivită de remorca unui tractor 

La data de 9 iulie 2018, la ora 22.40, Secția nr.13 de Poliție Rurală Bălcăuți a fost anunțată prin 112 ­des­pre faptul că, în jurul orei 22.35, Cornelia H., de 35 de ani, din satul Lunca, comuna Zamostea, în timp ce se afla la domiciliu și depozita cereale într-o magazie, remorca de tractor pe care o deține a căzut peste ea.

Femeia locuia cu soțul în satul Lunca, comuna Zamostea, iar în cursul zilei de 9 iulie a.c. au treierat grâul și l-au transportat acasă într-un tractor cu remorcă ce aparține familiei. Ioan H. a manevrat tractorul cu remorcă în curtea locuinței, cu spatele, până în fața magaziei de cereale. Cum remorca este prevăzută în lateral cu gură pentru vărsarea cerealelor direct în saci, bărbatul a pornit tractorul și a rabatat ușor remorca în partea lateral dreapta pentru a continua să umple sacii cu cereale prin acea gură. După ce a oprit tractorul, la câteva minute remorca s-a răsturnat în partea lateral dreaptă peste Cornelia H., care ținea saci pentru a-i umple cu grâu. A intervenit imediat soțul acesteia și, ajutat de mai multe persoane, a reușit să o scoată pe femeie de sub remorcă, anunțând în același timp evenimentul prin 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Suceava, care a efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, însă la ora 23.53 a fost declarat decesul victimei, care prezenta un „traumatism cranio-cerebral deschis și traumatism toracic prin strivire”.

Pentru a clarifica împrejurările în care Cornelia H. a decedat, s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. (D.Z.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …